Nieuwe afleveringen van het Groene Oosten: De boerderij van de toekomst, e-voertuigentest in fietsstad Zwolle

Het Groene Oosten brengt innovatieve, duurzame projecten en initiatieven uit de regio voor het voetlicht via eigen kanalen en RTV Oost. Deze week te zien.

Interessant? Deel het artikel

De serie Het Groene Oosten brengt innovatieve, duurzame projecten en initiatieven uit de regio voor het voetlicht. Met ludieke en spectaculaire items, waarbij legertanks en raceauto’s niet worden geschuwd, laat programmamaker André van der Zee zien dat duurzaam leven niet saai of suf is, maar beter gezegd logisch leven is. Het programma is geen aaneenschakeling van alleen spectaculaire reportages. Serieuze vraagstukken over energieverbruik, klimaatadaptatie, bio-energie, recycling, windmolens, waterstof, landbouw en de natuur komen ook aan bod.

Zwolle

Hanzestad Zwolle heeft er een nieuwe titel bij: Beste fietsstad van de wereld. Uit 105 Europese deelnemende steden en 700 Amerikaanse steden, met een inwonersaantal van 2500 tot 8 miljoen inwoners, kwam Zwolle als beste uit de bus. Er werd getoetst op dichtheid van de fietspaden, nabijheid van diverse voorzieningen, maar ook veiligheid. Het had trouwens niet veel gescheeld of Utrecht was er met de titel vandoor gegaan.

Op diverse elektrische voertuigen, waaronder de E-step, gaat André samen met mobiliteitsambtenaar Syb Tjepkema op pad om te ontdekken waarom Zwolle zo’n geweldige stad is voor fietsers.

Lettele

Van de stad gaan we naar het platteland. Tegenwoordig zijn er steeds meer boeren die hun traditionele boeren bestaan omgooien om toekomstbestendig te zijn. Zo zagen we vorig seizoen hoe de gebroeders Grobben in Twente sojabonen produceren en vertelde de familie Lugtenberg waarom zij een meelwormenkwekerij zijn gestart. Dit keer is André in Lettele waar boer Erik Back ook aan de toekomst denkt met zijn ‘Future Farm’. Op de boerderij worden allemaal kleine kringlopen gerealiseerd, leven de koeien in een potstal, staat dierenwelzijn boven melkproductie en staat de ‘burger van de toekomst’ op de lunchkaart.

Hengelo/Enschede

Tot slot heeft Groene Vlogger Annie een boodschap voor iedereen vanuit het Kristalbad. Tijdens haar vele wandelingen door dit natuurgebied tussen Hengelo en Enschede, komt ze namelijk veel zwerfafval tegen. Ze maakt er een sport van zoveel mogelijk op te ruimen. Maar haar boodschap is natuurlijk: “Ruim je troep op!”

Uitzendingen

Op dinsdag 30 november en zaterdag 4 december is Het Groene Oosten vanaf 17.40 uur elk uur te zien op RTV Oost. Ook online via deze link en het YouTube-kanaal van Het Groene Oosten is de serie te volgen en aanvullende informatie te vinden.

Weet jij nog een leuk onderwerp waar wij absoluut aandacht aan moeten besteden in de serie of ben jij een Groene Vlogger? Laat het ons vooral weten: hetgroeneoosten@beleefmedia.nl

 

Interessant? Deel het artikel

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.

Partnerbijdragen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *