Nieuw pand Vitalis in Voorst geopend: Bio-Tope

Op maandag 25 maart is officieel het nieuwe pand van Enza Zaden/Vitalis-locatie Voorst geopend. Het pand heeft alle faciliteiten van nu, passend op een historisch erf en is ontworpen met aandacht voor duurzaamheid. Dankzij het nieuwe gebouw is er ruimte voor de groeiende organisatie en voor verdere ontwikkeling passend bij toekomstige wensen en eisen.

Interessant? Deel het artikel

Biojpurnaal opening bio-tope Voorst
Bio-Tope wordt officieel geopend door Allison Thomas, Chief Operations Officer, Jaap Mazereeuw, Chief Executive Officer & Jolanda Veenhof-Tas, Station Manager Voorst

Dit jaar is het dertig jaar geleden dat het bedrijf Vitalis werd opricht. Vitalis heeft zich in de afgelopen jaren ontwikkeld tot een speler van wereldformaat. Het is een wereldwijd merk geworden in een markt waar de vraag naar biologisch zaad de afgelopen tien jaar sterk stijgt. De verwachting is dat deze groei de komende jaren, onder andere vanwege Europese maatregelen, verder zal doorzetten.

Dagelijks werken honderden collega’s aan dit merk, van Nederland tot Spanje en van Duitsland tot Noord-Amerika. Locatie Voorst, de bakermat van Vitalis, beschikt door de nieuwbouw over een modern pand met faciliteiten die voldoen aan de eisen van nu en de toekomst. Het is een plek waar medewerkers onder optimale omstandigheden kunnen werken, samenkomen, en waar ze innovatieve oplossingen bestuderen, creëren en delen.

“We zijn ontzettend trots hoe de moderne tijd en de biologische basis nu samenkomen in het nieuwe gebouw”, vertelt Jolanda Veenhof-Tas. “We zien dit als een herijking van locatie Voorst, waar letterlijk en figuurlijk ruimte is om dertig jaar expertise op gebied van biologische teelt in te zetten voor screening van ons sortiment, bijvoorbeeld op lage input meststoffen.”

Bio-Tope

Het pand, vijftig bij zestien meter groot en met twee verdiepingen, heeft de passende naam Bio-Tope gekregen. De definitie van het woord ‘biotoop’: een gebied dat wordt gekenmerkt door eigenschappen die verschillen van de omgeving en dat daarom wordt bewoond door een typische levensgemeenschap.

“Wij vonden dat dit wel echt op ons slaat”, vertelt Station Manager Voorst Jolanda Veenhof-Tas over de keuze van de naam. “Wij zijn ook zo’n typische levensgemeenschap met inzet voor biologische teelt en product als gemeenschappelijke factor.

Duurzaamheid

Bij het ontwerp en de bouw is gekozen voor duurzaam materiaal en een duurzame bouwtechniek. Daarnaast is het gebouw zo energieneutraal mogelijk gerealiseerd. Zo liggen er 72 zonnepanelen op het dak van het nieuwe gebouw. Samen met de al aanwezige zonnepanelen op het erf, komt het bedrijf uit op een totaal van 250 panelen en wekt daarmee dertig procent van de benodigde energie zelf op. Ook heeft het pand twee warmtepompen, is er gebruikgemaakt van ledverlichting en zijn er andere slimme oplossingen. De warmte die uit de klimaatcellen en zaadkluis wordt gehaald om deze af te koelen, wordt bijvoorbeeld als input gebruikt voor het verwarmingssysteem van het gebouw. Er zijn bovendien vaten om warmte en kou op te slaan, de vloerbedekking is gemaakt van circulair materiaal en voor afwerking aan de binnen- en buitenzijde is gekozen voor het duurzamere bamboe.

Voor meer informatie

Vitalis Biologische Zaden B.V.
Hengelderweg 6
7383 RG Voorst
0575 502648
info@biovitalis.eu
www.biovitalis.eu

 

Bron: BioJournaal

 

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.