Nieuw: duurzaam verven met Leemla Leemverf

Interessant? Deel het artikel

Foto grote stalen duurzame verf Leemla

Duurzaam de muren van je woning verfen? Ja het kan! Morris Akkerman (Raalte), Rens Borger (Ecobouw Salland, Heino) en Ralf Boer (Eko-Kraft, Kampen) hebben een nieuwe leemverf ontwikkeld die volledig milieuvriendelijk is!

Wat is Leemla Leemverf

Leemla Leemverf is gemaakt op basis van minerale grondstoffen, voornamelijk leempoeder, en past daarmee volledig in milieuvriendelijke bouw en levenswijze. Het wordt als poeder geleverd en is een 100% natuurlijke verf voor binnengebruik. Het product is ecologisch verantwoord en niet schadelijk voor mens, dier en milieu. Zelfs de verpakking van deze verf is gemaakt van duurzaam papier.

Geen microplastics in milieu

Standaard muurverven bestaan voornamelijk uit acrylaat, dat vroeg of laat als microplastic in het milieu belandt. Wist je dat er in Nederland jaarlijks maar liefst 790 ton microplastics vanuit verf in het milieu belandt? Deze enorme hoeveelheid plastic is schadelijk voor het ecosysteem en onze gezondheid. Acrylaat zit niet in de leemverf van Leemla en daarom draagt deze verf niet bij aan het probleem!
Naast acrylaat, gemaakt van aardolie, bevat reguliere verf ook: weekmakers, conserveermiddelen en het pigment titaanwit.

Over Leemla

Deze milieuvriendelijke verf is ontwikkeld door Rens Borger (eigenaar Ecobouw Salland) in samenwerking met Ralf Boer (eigenaar Eko-Kraft) en Morris Akkerman.
Morris heeft een ondernemend karakter en wil graag zijn steentje bijdragen aan een beter milieu. Hij wil ooit zijn eigen bedrijf en met Leemla kan hij alvast proefdraaien voor het ondernemerschap.
Deze drie heren vonden dat muurverf wel wat duurzamer gemaakt kon worden en hebben vervolgens deze leemverf ontwikkeld. Hun doel is dat het uiteindelijk in alle verfspeciaalzaken, bouwmarkten en groothandels te verkrijgen is.

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.