Nederlands Kampioenschap Tegelwippen weer van start

Maak je woonomgeving groener door zoveel mogelijk steen weg te halen. Doe mee aan het NK Tegelwippen, waarbij ook de gemeente Raalte zich heeft aangesloten.

Interessant? Deel het artikel

V.l.n.r. wethouders Wim Bijman (Enkhuizen), Dick Bennis (Hoorn), Nico Slagter (Stedebroec), Harry Nederpelt (Medemblik), Arthur Helling (Hoorn)
V.l.n.r. wethouders Wim Bijman (Enkhuizen), Dick Bennis (Hoorn), Nico Slagter (Stedebroec), Harry Nederpelt (Medemblik), Arthur Helling (Hoorn)

Het NK Tegelwippen is weer begonnen. Tussen 21 maart en 31 oktober 2023 gaan Nederlanders massaal (tuin)tegels vervangen door groen om onze steden en dorpen klimaatbestendiger te maken en biodiversiteit te bevorderen.

Auteur: Fleur Dil

Record

Een recordaantal van ruim 150 Nederlandse gemeenten doet mee aan het kampioenschap, dat in 2020 begon met twee gemeenten. Voor het eerst wordt dit jaar ook een tegelwip-competitie in België georganiseerd.

Groener Nederland

Op dit moment is ruim een derde van de Nederlandse tuinen voor minimaal de helft betegeld. Het NK Tegelwippen laat met dit kampioenschap zien dat het anders kan en dat iedereen zijn steentje kan bijdragen voor een groener Nederland.

Op dit moment is ruim een derde van de Nederlandse tuinen voor minimaal de helft betegeld

TV- tuinman

Lodewijk Hoekstra, Nederlands bekendste tv-tuinman, is ambassadeur van de campagne. “Je hoeft niet gelijk de hele tuin in een keer aan te pakken. Begin gewoon eens met het wippen van vier tegels en zet bijvoorbeeld wat biologische kruidenplantjes uit de supermarkt in de grond”, aldus Hoekstra.

 

Winnaars bekend NK Tegelwippen 2022

Gemeente Den Haag wint opnieuw  de Gouden Tegel.

Sinds de eerste editie in 2020 zijn al ruim 4,3 miljoen tegels verwijderd, wat gelijkstaat aan circa 55 voetbalvelden. Het Vlaams Kampioenschap Tegelwippen wordt georganiseerd in samenwerking met creatief bureau Frank Lee, de grondleggers van het NK Tegelwippen.

 

Bron: Stad+Groen

 

 

 

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *