Natuurwerkdag op Zonnepark Noordmanshoek

Het zal je vast niet zijn ontgaan: begin dit jaar is het zonneveld op de Noordmanshoek in Wijhe officieel geopend! De eerste grote stap van de duurzame ontwikkeling van de Noordmanshoek. Met dit zonneveld willen we niet alleen 2200 huishoudens van stroom voorzien, maar tegelijkertijd ook de natuur een handje helpen. En daar kunnen we jouw hulp goed bij gebruiken!

Interessant? Deel het artikel

Foto zonnepanelen met plant

Na de aanleg van de panelen, is het nu tijd om de biodiversiteit te versterken. De eerste hagen zijn al ingeplant en het is mooi om te zien hoeveel soorten planten er onder de zonnepanelen tevoorschijn komen. Om te zorgen dat verschillende planten de ruimte krijgen, moeten er dit najaar jonge wilgen worden getrokken. Daarom organiseren we op 15 oktober een natuurwerkdag in de Noordmanshoek in samenwerking met Stichting Noordmanshoek, IVN De Grutto en Natuur en Milieu Overijssel. Kom jij ook helpen?

Wat: Een gezellige ochtend waar we samen onze handen uit de mouwen steken om de biodiversiteit te versterken. Natuurlijk is er ook ruimte voor een praatje en zorgen wij voor iets lekkers.
Voor wie: Iedereen die wil helpen. Kennis van planten is niet nodig.
Wanneer: Zaterdagochtend 15 oktober, van 9.00 tot uiterlijk 11.30 uur.
Waar: Energietuin De Noordmanshoek, einde van de Jan Meesterweg te Wijhe.
Aanmelden: Via de website www.goedveurmekare.nl onder nieuws.

Namens Goed Veur Mekare, Stichting Noordmanshoek, IVN De Grutto en Natuur en Milieu Overijssel

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Meer over

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *