Natuurinitiatieven van vrijwilligers in het zonnetje – fietsroute

Interessant? Deel het artikel

varsen natuurinclusief landbouw eigen foto
Varsenerveld

Op verschillende plaatsen in Overijssel zijn vrijwilligers bezig met het maken van plannen en beheren van een stuk natuur. Op 19 juni kun je een route fietsen langs een flink aantal van deze initiatieven, waar dan ook meteen open dag is.

Alvast een voorproefje: het Landje van Niets in Deventer…

Een natuurparel voor vogels, vlinders, libellen en amfibieën. Dat is wat de buurtbewoners van de Deventer wijk De Vijfhoek realiseren. Een groepje schapen zorgen voor lichte begrazing, in een bijenkast maken mensvriendelijke bijen honing uit de nectar van alle bloemen in de buurt. Laten we eens kijken hoe alles dit voorjaar weer tot bloei komt.

… en het prachtige Varsenerveld bij Ommen

Een klein stukje natte heide vormt een restant van wat eens een onmetelijk veengebied was. In 1998 besloot Henk Ruiter dat dit natuurgebied behouden moest blijven en te voorkomen dat het dicht zou groeien tot bos. Inmiddels beheert hij samen met een betrokken vrijwilligersgroep al ruim 20 jaar dit prachtige Varsenerveld. Daardoor is de oorspronkelijke kenmerkende soortenrijkdom bijna volledig teruggekeerd. Een plek om te koesteren én te bewonderen.

Ken jij een mooi natuurinitiatief dat niet op deze dag mag ontbreken? Dat kan zowel in de uitvoering als in het beheer zijn. Meld dat dan bij info@natuurenmilieuoverijssel.nl

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.