Natuurimpuls voor Engbertsdijksvenen, je kunt er zo mooi wandelen

Interessant? Deel het artikel

'@engbertsdijkvenen
'@engbertsdijkvenen

De provincie maakt extra werk van het natuurlijker maken van de Engbertsdijkvenen. Dat is niet zo in de buurt van Salland. Maar je kunt daar zo mooi wandelen, dat we de kans grijpen die wandeling te koppelen aan dit plan 😉

Gedeputeerde Staten stellen Provinciale Staten voor ‘een ruimer uitwerkingsgebied’ vast te stellen. Daardoor wordt de kwetsbare natuur beter beschermd, maar komt er ook meer geld voor compensatie vrij, voor ondermeer boeren. Boeren, bewoners, landgoed, WBE, gemeente Twenterand, gemeente Hardenberg, gemeente Tubbergen, Waterschap Vechtstromen, Natuur en Milieu Overijssel en Staatsbosbeheer staan allemaal achter het idee. Met dit besluit kan aan de slag worden gegaan met de uitwerking van de verschillende maatregelen zoals het dempen van sloten, het opheffen van drainage en het aanleggen van kades. Er kan nu ook een grotere oppervlakte grond gebruikt worden om water in het gebied vast te houden.

Ondernemers die te maken krijgen met de natuurherstelmaatregelen kunnen op verschillende manieren worden gecompenseerd. Ze kunnen schadeloos gesteld worden, krijgen de mogelijkheid ruilgronden te verwerven of hun bedrijf te verkopen en kunnen eventueel hun bedrijfsvoering aanpassen. Zij kunnen ook een aanbieding ontvangen voor bedrijfsbeëindiging of zij kunnen op een andere plaats een andere bedrijf over nemen.

Wandelen

Als je eens een kijkje wil nemen in de Engbertsdijksvenen, probeer dan deze route (gpx) eens:

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.