Natuur en Milieu Overijssel komt met Circulariteitenkabinet

Interessant? Deel het artikel

logo nmo natuur en milieu

Kun jij het je voorstellen: dat je inboedel gemaakt is van bacteriën uit rioolslib? Of gemaaid gras? Of afgedankte brandweerslangen? Misschien nu nog niet. Maar wacht maar tot je bij de digitale opening bent geweest van het Circulariteitenkabinet van de Natuur en Milieufederaties op donderdag 4 februari.

Door Natuur en Milieu Overijssel

Een circulariteitenkabinet?
Ja, je leest het goed: een Circulariteitenkabinet! Herinner je je nog die oude stoffige kast in het biologielokaal, waar koeienhersenen op sterk water in stonden. Of een opzette uil of zelfs een vos. Zo’n kast die je aandacht maar niet losliet! Zo’n kast presenteren de Natuur en Milieufederaties tijdens de Week van de Circulaire Economie. Alleen dan niet gevuld met opgezette vossen of koeienhersenen maar -zoals de naam al verraadt- met gave circulaire producten! Producten die bijdragen aan een economie waar we materialen niet afdanken, maar weer hergebruiken als grondstof! Uit elke provincie één.

Circulariteit is een feestje!
Het Circulariteitenkabinet wordt feestelijk geopend tijdens de Week van de Circulaire Economie door Josja Veraart, directeur van de Natuur en Milieufederatie Utrecht, zal op 4 februari het digitale lintje doorknippen. Daarna maak je kennis met de circulaire hoogstandjes uit het kabinet, en de makers ervan. En hopelijk heb je goed opgelet, want we sluiten af met een circulaire quiz. Ga jij straks naar huis met een prachtige circulaire prijs?

Laat je overdonderen!
Benieuwd naar de Overijsselse circulaire uitblinker? Meld je dan gauw aan via www.servicepunt-circulair.nl/circulariteitenkabinet. De feestelijke opening met quiz is op 4 februari, duurt van 16:30 tot 18:00 en wordt gestreamd via YouTube.

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.