Natuur en Milieu, Landschap Overijssel, Oversticht en Stimuland werken samen aan ‘De Plattelandsbeweging’

Interessant? Deel het artikel

logo platteland
'@eigen foto

De Plattelandsbeweging Overijssel is een feit. Vier organisaties slaan de handen ineen om zich sterk te maken voor een gezond en vitaal platteland in Overijssel.

Natuur en Milieu Overijssel (NMO), Het Oversticht, Landschap Overijssel en Stichting Stimuland hebben hun eigen expertise en ervaring met onderwerpen, die spelen op het platteland. Samen bundelen ze de krachten om zich in te zetten voor het buitengebied in Overijssel.

De Plattelandsbeweging ziet kansen in samenwerken en het versterken van lokale oplossingskracht en kiest voor een breed gedragen aanpak, die de belangen van gemeenschappen en maatschappelijke kwesties met elkaar verbindt. Daarnaast pleit de beweging voor nieuwe verdienmodellen op basis van waarden in het gebied, waarbij het niet alleen om geld draait. De Plattelandsbeweging gaat uit van vier waarden: financiële waarde, sociale waarde, natuurlijke waarde en inspiratie.

Matthijs Nijboer, NMO
‘Het landelijk gebied staat voor enorme uitdaging, alleen samen kunnen we zorgen voor een leefbaar en duurzaam platteland.’

Michael Sijbom, Landschap Overijssel
‘Klimaat, landbouwtransitie, biodiversiteit, belangrijke opgave zijn uitdagende opgave. De uitdaging is vooral om de menselijke maat hierin te houden.’

Bart Buijs, Het Oversticht
‘Als we respectvol omgaan met de natuur, met landschap en erfgoed en vooral met elkaar, bouwen we samen aan een mooie en waardevolle plattelandsomgeving.’

Ingrid Jansen, Stichting Stimuland
‘Wij zijn ons bewust van de uitdagingen en zien de urgentie van verandering. We geloven alleen niet in van bovenaf opgelegde doelstellingen. Het enige dat werkt is een aanpak waar mensen zelf de schouders onder willen zetten.’

De Plattelandsbeweging staat open voor soortgelijke organisaties, die hetzelfde doel voor ogen hebben. Het manifest van De Plattelandsbeweging kunt u hier vinden. Vormgever Astrid Beuker legt het ontstaan van het logo uit in deze video.

Contact: info@deplattelandsbeweging.nl

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.