Mytische kudde koeien neergestreken in Olst

Sinds begin dit jaar loopt er een kudde bijzondere koeien aan de Holstweg in Olst. De van origine Japanse Wagyu bekend van het zeer exclusieve Kobe en/of Wagyu vlees. Deze mooie, kleine zwarte koe staat bekend om haar vleeskwaliteit en de gezonde eigenschappen van het vlees. Het vlees is dooraderd met goede vetten en Omega-3 en 6. Daarnaast bestaan er vele mythes over koeien die bier krijgen gevoerd en gemasseerd worden.

Interessant? Deel het artikel

wiersema 230615 product overzicht

Wiersema Wagyu boert logisch. Dat houdt in dat wij werken met een familiekudde, waar het kalf opgroeit tussen de koeien. Dieren houden wij op kruidenrijk grasland en ze groeien langzaam op. Pas na 3 jaar worden dieren geslacht en produceren zij het meest exclusieve stukje vlees. “Het is allemaal begonnen met de drang om op kleine schaal iets exclusiefs te maken met grote aandacht voor dier, omgeving en natuur” aldus Wiersema. Voorbeelden zijn het gebruik van Circulaire brokken, lokale verkoop en kruidenrijk grasland.

Vlees

Inmiddels is het eerste dier geslacht en wordt vanuit huis verkocht. Nu nog op afspraak vanaf september gaan wij op de woensdagmiddag open. Wij werken zo lokaal mogelijk om zo weinig kilometers te maken van begin tot eind. Daarnaast staat de Wagyu bekend om haar gezonde vlees met veel Omega 3 en 6 vetzuren. Dus minder vlees, maar beter is ons motto.

Interesse

Interesse in onze producten of ons bedrijf? Stuur ons gerust een berichtje en je bent van harte welkom!

Kijk op onze website

 

 

 

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.

Ook interessant

Sorry, geen nieuws gevonden