Muzieknetwerk Salland: Bokaal van Máxima is een mooi erkenning voor muziekonderwijs in Salland!

Interessant? Deel het artikel

muziekonderwijs salland

De gemeenten Olst-Wijhe en Raalte hebben een muziekbokaal gekregen. Niemand minder dan Koningin Máxima, als erevoorzitter van de Stichting Méér Muziek in de Klas, reikte de muziekbokaal uit aan. Ze deed tijdens haar bezoek aan Salland, in het kader van haar 50-ste verjaardag.

Met deze muziekprijs sprak de koningin haar waardering uit voor beide gemeenten en voor Stichting Muziek Netwerk Salland als uitvoerende partij. Stichting Muziek Netwerk Salland (MNS) is een samenwerkingsverband van muziekverenigingen in de dorpen van de gemeenten Olst-Wijhe, Raalte en Oost-Deventer.

Door gezamenlijke inzet komen kinderen op de basisscholen op een mooie en goede manier met muziek in aanraking. Met een breed pakket voor muziekeducatie enthousiasmeert MNS leerlingen en leerkrachten.

Muziek maken draagt op een unieke manier bij aan de ontwikkeling van kinderen – wetenschappelijk onderzoek toont dat keer op keer aan. Het bevordert bijvoorbeeld de sociaal-emotionele ontwikkeling en de ontwikkeling van het brein. Bovendien is muziek maken leuk!

Daarom is muziekonderwijs op de basisschool zo belangrijk.

www.muzieknetwerksalland.nl

Op de foto van links naar rechts: Fanny Huisman (MNS), Frank Niens ( wethouder gemeente Raalte), Hans Flierman ( MNS), Theo Velderman (MNS), Roy de Witte (gedeputeerde provincie Overijssel) en Hans Olthof ( wethouder gemeente Olst-Wijhe

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.