De keuken is echt zo’n plek waar je de bewoners van het huis kunnen leren kennen. Daarom vragen we Sallanders van allerlei achtergronden via deze rubrieken ons gedrag in hun keuken te geven. Hoe ze over eten denken. Vandaag biedt Ghizlane ons ‘Muhammara’ aan, “dat is een de juwelen in de kroon van de Arabische voedselcrèmes”, zegt ze zelf. Heb jij ook speciale gerechten voor speciale gelegenheden? Laat het ons weten. Hier lees je verhalen van anderen die al eerder over dit onderwerp geschreven
Door Ghizlane Maktoub
“Muhammara” is een van de meest verspreide recepten naar andere landen, afkomstig uit het Midden-Oosten, om precies te zijn uit Aleppo (Syrië). Een heerlijke crème van rode pepers met walnoten die verschillende smaken tegelijkertijd in de mond verenigt (it’s magic). Het wordt meestal geserveerd om te dippen met Arabisch brood, maar het kan ook met een lepel gegeten worden.
Ik ben er persoonlijk dol op en het is een van mijn favoriete voorgerechten, ik combineer het graag met een bord mutabal en een ander met hummus …, ideaal om het te serveren met spiesjes of gebraden vlees en ook voor vis. Vandaag hebben we de klassieke versie van de Muhammara, met enkele verschillen ten opzichte van het origineel.
Het is een heel makkelijk recept om te maken, snel vanaf het moment dat je de geroosterde paprika’s in huis hebt.
Bereiding
Opdienen
Ik hoop dat je het leuk vind, en lekker natuurlijk. Eet smakelijk!
Als je meer details wilt over het recept of over eerdere recepten, kun je ons mailen : MadeinHuis44@gmail.com
Of via e-mail naar Damast: info@damastinsalland.nl