Een kijkje in de keuken van Ghizlane: Muhammara

Interessant? Deel het artikel

muhamarra-9228-January-13-2018-4-683x1024

De keuken is echt zo’n plek waar je de bewoners van het huis kunnen leren kennen. Daarom vragen we Sallanders van allerlei achtergronden via deze rubrieken ons gedrag in hun keuken te geven. Hoe ze over eten denken. Vandaag biedt Ghizlane ons ‘Muhammara’ aan, “dat is een de juwelen in de kroon van de Arabische voedselcrèmes”, zegt ze zelf. Heb jij ook speciale gerechten voor speciale gelegenheden? Laat het ons weten. Hier lees je verhalen van anderen die al eerder over dit onderwerp geschreven

Door Ghizlane Maktoub

“Muhammara” is een van de meest verspreide recepten naar andere landen, afkomstig uit het Midden-Oosten, om precies te zijn uit Aleppo (Syrië). Een heerlijke crème van rode pepers met walnoten die verschillende smaken tegelijkertijd in de mond verenigt (it’s magic). Het wordt meestal geserveerd om te dippen met Arabisch brood, maar het kan ook met een lepel gegeten worden.

Ik ben er persoonlijk dol op en het is een van mijn favoriete voorgerechten, ik combineer het graag met een bord mutabal en een ander met hummus …, ideaal om het te serveren met spiesjes of gebraden vlees en ook voor vis. Vandaag hebben we de klassieke versie van de Muhammara, met enkele verschillen ten opzichte van het origineel.

Het is een heel makkelijk recept om te maken, snel vanaf het moment dat je de geroosterde paprika’s in huis hebt.

Ingrediënten:

• 4 rode paprika’s
• 60 gram walnoten
• 40 gram paneermeel
• 3 teentjes knoflook
• 1 kleine lepel granaatappelmelasse
• 1 kleine lepel komijn
• 1 kleine lepel hete peper
• 20 ml natuurlijk citroensap
• 60 ml extra vergine olijfolie
• zout naar smaak

Bereiding

We verwarmen de oven voor op 200º C.
Doe eerder gewassen en goed gedroogd paprika’s in een pan en rooster de paprika’s.
De geroosterde paprika’s rangschikken, en wanneer ze afgekoeld zijn deze schillen en de zaden verwijderen.
Doe de paprika’s in het blenderglas en voeg de walnoten, paneermeel, knoflook en de granaatappelmelasse toe.
Vervolgens ook de komijn en de hete peper, evenals het citroensap en het zout.
We blenden dit tot we een crème krijgen, het kan minder of meer fijn zijn, afhankelijk van je smaak. Persoonlijk hebben we liever dat het ‘klontjes’ blijven.
Om het eventueel aan je smaak aan te passen kun je wat extra vierge olijfolie toegevoegen, goed mengen.

Opdienen

Serveer de muhammara en versier hem met munt- of korianderblaadjes (optioneel) en besprenkel deze met een vleugje extra vergine olijfolie.

Ik hoop dat je het leuk vind, en lekker natuurlijk. Eet smakelijk!

Als je meer details wilt over het recept of over eerdere recepten, kun je ons mailen : MadeinHuis44@gmail.com
Of via e-mail naar Damast: info@damastinsalland.nl

Interessant? Deel het artikel

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.

Partnerbijdragen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *