Morgen Klimaatforum in de Lebuinuskerk in Deventer

Interessant? Deel het artikel

eigen foto duurzaamheidscentrum deventer
Morgen organiseert het Duurzaamheidscentrum Deventer haar eerste Klimaatforum, die gaat voornamelijk over lokale oplossingen. Er worden oplossingsgerichte visies over het voetlicht gebracht, met als doel deze te koppelen aan lokale initiatieven van bewoners.

Je kan op 2 manieren deelnemen aan het Klimaatforum:

  • Live aanwezig zijn in de Lebuinuskerk
  • Of online via de livestream

Op dit moment zijn er nog enkele tickets om live aanwezig te zijn beschikbaar. Dus meld je snel aan (via knop hieronder), want op = op. Als je online wil deelnemen, kun je je ook aanmelden via de knop hieronder. Dan ontvang je de link naar de livestream in jouw mailbox. Je kunt zaterdag 28 augustus ook om 14:00 uur naar https://lebuinuskerk.nl/uitzending gaan.

13:30 uur: Inloop
14.00 uur: Opening door Carlo Verhaar, wethouder gemeente Deventer.
14.10 uur: Lezing over Drawdown door Linda Vosjan,
Drawdown is een onderzoeksprogramma dat zich richt op klimaatoplossingen. Drawdown kijkt breed en onderbouwt alle oplossingen met cijfers. En dat biedt verrassende perspectieven en mogelijkheden, voor bestuurders en bewoners.
15.00 uur: Eerste Hulp bij Klimaatverandering Live, door Anabella Meijer
Anabella Meijer schreef Eerste Hulp bij Klimaatverandering, het enige boek over klimaatverandering waar je vrolijk van wordt. Is Klimaatverandering te complex en moedeloosmakend? Voelt het alsof je bovenmenselijke kwaliteiten moet hebben om ermee om te gaan? Precies! Daarom is de grootste uitdaging op dit moment niet de techniek. Het is de mens en diens motivatie. En om die op te krikken, is meer lol onontbeerlijk. Daar kan Anabella je mee helpen.
15:40 uur: Pauze
16.00 uur: De Deventer Duurzame Tafel
Het goede nieuws: er gebeurt in Deventer al van alles. Naast verduurzaming van huizen en wijken zijn bewoners actief op het gebied van groene daken, lokale voedselketen en biodiversiteit. Samen hieraan werken in de wijk blijkt meer op te leveren: meer groene acties, maar ook meer contact en samenhang in de wijk! Buurtbewoners laten zien wat bewoners samen voor elkaar kunnen krijgen. Misschien krijg je ideeën of zie je waar je in jouw wijk bij aan kan sluiten.
16.50 uur: Afsluiting door Jos Pierey, voorzitter Deventer Energie en één van de initiatiefnemers van het Duurzaamheidscentrum Deventer.

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.