Mondkapjes met bloemzaadjes die je gewoon weg kunt gooien

Interessant? Deel het artikel

mondkapje
Foto van de site van mariebeebloom

Als we dan toch zoveel mondkapjes weggooien, waarom maken we ze dan niet van materiaal dat gewoon in de natuur afbreekbaar is? Grafische vormgever Marianne de Groot -Pons bedacht het. De mondkapjes zijn van rijstpapier dat in de berm al na twee weken weg is, ontbonden, omgegaan in de natuur. De koordjes van echt schapenwol zijn al direct natuur.

Weggooien van deze mondkapjes moet je niet zo maar doen, ze kosten drie euro per stuk. Maar mocht er eentje in de natuur belanden, dan krijgen de bloemenzaadjes in het rijstpapier hun kans te ontkiemen. Dan zie je niet een mondkapje in de berm, maar een bloemenplekje! Je kunt ze na een tijdje dragen dus ook gewoon bewust ergens begraven waar jij graag bloemen ziet.

Je kunt de mondkapjes hier kopen.

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.