Mini-meesterklassen in Welsum, kunstenaars in Welsum verenigen zich in WEK

Een groep kunstenaars in Welsum heeft de koppen bij elkaar gestoken en is gestart met een nieuw initiatief: WEK (Welsum en Kunst). WEK wil dat kunstenaars in Welsum zich duidelijk laten zien, zich beter op de kaart zetten binnen de IJsselvallei en een verbinding aangaan met elkaar en het dorp.

Interessant? Deel het artikel

Foto: Gerlinde Schrijver
Foto: Gerlinde Schrijver

Gerlinde Schrijver (fotograaf): ‘We willen elkaar beter leren kennen. Sommige kunstenaars wonen hier al jaren en anderen zijn recent in Welsum neergestreken. Nu hebben we een idee uitgewerkt waarmee we kennismaken, elkaar inspireren maar ook verbinding zoeken met het dorp. We hebben het plan opgevat tweemaandelijks een mini-meesterklas te organiseren. Steeds heeft één kunstenaar de leiding en vult naar eigen inzicht de avond.
De mini-meesterklassen vinden plaats in eigen atelier, studio, tuin of erf van de lesgevende kunstenaar met als doel ieders vakkennis te delen met elkaar. Steeds staat dus een ander vakgebied centraal.

Daarnaast willen we elkaar inspireren, versterken, verbinden, tafelgesprekken voeren over kunst, cultuur en filosofie met andere kunstenaars, workshops verzorgen en op een gelijkwaardige manier samenwerken.’
De mini-meesterklassen staan open voor Welsumers, zeker ook ‘nieuwe’ Welsumers en andere belangstellenden uit de regio. De entreeprijs voor een meesterklas bedraagt 7,50 euro per avond. Het toegestane aantal deelnemers kan variëren per avond omdat de locatie steeds verschilt.

WEK bestaat momenteel uit een beeldend kunstenaar, (digitaal) schilder, beeldhouwer, keramist, creatief schrijver, fotograaf, grafisch ontwerper en dichter.
Schrijver: ‘Kunstenaars uit het dorp die ook graag participeren in het initiatief kunnen zich melden bij een van de deelnemende kunstenaars op de komende sapdag’.

De volgende mini-meesterklassen (op vrijdagavonden) zijn al gepland:

11 november 19.00 – 21.30 uur bij Gerlinde Schrijver – fotografie – www.gerlindeschrijver.nl

13 januari 19.00 – 21.30 uur bij Eljo van Zetten – beeldende kunst – www.detussenruimte.art

10 maart 19.00 – 21.30 uur bij Brigitte Wolthuis – grafisch ontwerp en schrijven – www.beeep.nl

12 mei 19.00 – 21.30 uur bij Anneke Mensink – beeldhouwen – www.annekemensink.nl

De volgende mini-meesterklassen worden ingevuld door Pauline Luijben – (digitaal) schilder, José Hattink – keramist, Gerda Starreveld – schilder en Dieneke Schulting – creatief schrijver.

Op zaterdag 1 oktober, de jaarlijkse SAPDAG van Welsum ‘Een Fruitig Feest’, zal tussen de appelsap, notenolie, ciders en Welsumse wijn ook WEK zich met dit nieuwe initiatief presenteren.
Schrijver: ‘Een drietal mensen van WEK is aanwezig om vragen te beantwoorden en van elke kunstenaar is één werk te zien.

Ook ligt er een inschrijflijst om je aan te melden voor één van de mini-meesterklassen.í

SAPDAG ’Een Fruitig Feest’.
Boerderij ‘t Middelark, Arkerstraat 2 Welsum
Zaterdag 1 oktober van 10.00 tot 16.00 uur.

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *