Minder vlees eten na de Week Zonder Vlees

Interessant? Deel het artikel

lam schaap vlees
'@PX Here

1,5 Miljoen deelnemers aan de Week zonder Vlees (8-14 maart) geven aan dat ze van plan zijn blijvend minder vlees te gaan eten. Velen zijn in contact gekomen met vleesvervangers, anderen hebben anders leren koken.

Een op de tien Nederlanders nam op de een of andere manier deel aan de Week zonder Vlees. De verkoop van vleesvervangers nam in die week anderhalf keer toe. Volgens de organisatie bespaarden de deelnemers in die week met elkaar meer dan 2 miljoen liter water en 1,5 miljoen kilo dierenvlees (dat daardoor ook niet vervoerd hoefde te worden a 150 miljoen kilometer).

Volgens onderzoeker Blauw Research is de week bijna alle deelnemers zo goed is bevallen, dat ze zeggen blijvend te gaan minderen. Vier van de vijf deelnemers aan de edities van de afgelopen drie jaren, zeggen dat ze dat ook echt vol hebben gehouden. Per volwassene die een dag in de week geen vlees eet, scheelt dat 750 liter water, maar vooral zes kilo vlees. Dat is zo ongeveer wat een flink lam weegt.

De deelname aan de Week zonder Vles is ieder jaar best groot. Dat komt ook omdat de supermarkten erop inspelen. Ze maken bijvoorbeeld extra werk van vleesvervangers en doen ze dan in de aanbieding.

Zie ook www.weekzondervlees.nl

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.