Mijlpaal bij SallandWonen & Wocozon: 50% van de daken voorzien van zonnepanelen

Interessant? Deel het artikel

salland wonen zonnepaneel

De helft van de sociale huurwoningen van SallandWonen is voorzien van zonnepanelen. Dat betekent dat de huurders van ruim 2500 sociale huurwoningen in de gemeenten Raalte en Olst-Wijhe gebruik maken van zonnestroom.

Zonnepanelen zijn inmiddels niet meer alleen aantrekkelijk voor mensen met een eigen huis. In 2015 is woningcorporatie SallandWonen daarom een samenwerking aangegaan met Wocozon. SallandWonen was daarmee de eerste grote woningcorporatie die gestart is met het plaatsen van zonnepanelen van Wocozon. Het doel van SallandWonen was om minimaal 50% van de sociale huurwoningen van zonnepanelen te voorzien.

Deze mijlpaal werd in september dit jaar bereikt. Daarmee is woningcorporatie SallandWonen koploper in Nederland en profiteert de helft van de huurders van SallandWonen van duurzame zonnestroom. Zonnepanelen maken het wonen aangenamer, goedkoper en maken ons minder afhankelijk van fossiele energiebronnen. Om meerdere redenen een heel mooie mijlpaal voor SallandWonen en Wocozon dus.

In cijfers per jaar:

  • leveren 2500 daken voorzien van zonnepanelen gemiddeld 5.625.000 kWh op
  • besparen 2500 huishoudens die gebruik maken van zonnestroom samen gemiddeld € 337.500
  • bespaart één huishouden daarmee gemiddeld 1462,5 kg CO2(1kWh staat gelijk aan 0,65kg CO2)
  • zorgende bewoners van SallandWonen er dus voor dat er zo’n5 miljoen kg CO2 (= 3500 ton) minder wordt uitgestoten

Wocozon bestaat sinds 2012 en faciliteert zonnepanelen voor sociale huurwoningen van woningcorporaties. Zo kunnen ook huurders volop meedoen aan de energietransitie. Wocozon neemt de investering, installatie en monitoring van de PV-installaties voor haar rekening, zodat de woningcorporatie volledig ontzorgd wordt. Hiermee is Wocozon dé niet-commerciële partner voor woningcorporaties. Wocozon bouwt zo samen met woningcorporaties aan een groener Nederland.

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.