Microsoft stopt ondersteuning oudere Windows 10. Wat nu?

Interessant? Deel het artikel

Jeroen Saris eigen foto

Door Jeroen Saris

In juli 2015 lanceerde Microsoft Windows 10. Een stabiel en betrouwbaar besturingssysteem voor je PC of Laptop. Voor 2021 heeft Microsoft aangekondigd te stoppen met het uitbrengen van updates van Build 1909. Om te zorgen dat je bijblijft qua updates en veilig wilt blijven werken is het dus zaak om bij te blijven.

Hoe kun je zien welke Windows 10 versie jij op je werkplek hebt staan?

  • Ga naar Start
  • Ga naar Instellingen (Wieltje)
  • Klik op “Systeem”
  • Ga naar “info”

Alternatief is om in je zoekbalk naast start (of vergrootglas), “systeeminformatie” in te typen waarna je de app systeeminformatie kunt openen om te zien welke Windows versie jij hebt draaien en welke build.

Zorg er dus voor dat je je Windows PC up to date houdt en draai je updates! Dit zorgt er ook voor dat je minder kwetsbaar bent voor cyber aanvullen.

Ben je nou in voor wat nieuws? Hou dan de ontwikkelingen in de gaten aan de kant van Microsoft. Microsoft lanceert namelijk eind dit jaar Windows 11. Meer lezen over de mogelijkheden en het de nieuwe gebruikersinterface van Windows 11? Kijk dan snel hier:

https://www.microsoft.com/nl-nl/windows/windows-11

Windows 11 is eind dit jaar te verkrijgen via een gratis upgrade vanuit Windows 10. Uiteraard moet je hardware hier wel voor geschikt zijn.

Jeroen Saris is manager Sales & Marketing bij Solid Partners.

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.

Ook interessant