Met open oog: Sallands lentelandschap | Met prachtige fotoreportage

Diny Heidenrijk neemt ons nog even weer mee terug naar die paar dagen prachtig zomerweer die we al genoten. Tjonge, wat heeft de natuur ook van die dagen genoten!

Interessant? Deel het artikel

blauwe luchten lente akker wolken grasland
Foto: Diny Heidenrijk

Heerlijk, wat een weertje! Na al die maanden met wisselvallig en (te) koud weer is eindelijk de temperatuur omhoog gegaan! De zon laat zich goed zien en voelt lekker warm op mijn lijf. Tijd om op de fiets te gaan genieten van ons mooie Sallandse landschap. En nu in de lente is het toch zo mooi buiten!

Het fluitenkruid staat uitbundig langs de sloten te bloeien met hun grote  tere witte bloemschermen. Ik hoor kikkers kwaken en zie een witte reiger staan vissen. Een eind verder loopt er nog eentje in het weiland rond. Overal komen er boterbloemen tevoorschijn, ze schieten echt omhoog net als de zuring die zelfs al rood begint te kleuren.

Als ik bij een wetering even afstap voor een foto waaien de paardenbloem pluizen langs me heen. Kleine parachuutjes die door de wind worden verstrooid en al de belofte inhouden dat er volgend jaar opnieuw gele weilanden zullen zijn.

Kijk hier eens wat een mooi gezicht: een lila weiland waarin massa’s pinksterbloemen staan. Natuurlijk moet ik hier ook van de fiets en even kijken of er ook oranje tipjes rond vliegen, kleine witte vlindertjes waarvan de mannetjes oranje vleugelpunten hebben. Maar nog mooier vind ik ze (zowel de mannetjes als de vrouwtjes) als ze hun vleugels dicht doen want aan de buitenkant daarvan lijkt het wel of ze van fijn kant zijn, zo mooi zijn ze getekend. Jammer genoeg staat er vandaag net te veel wind hier buitenaf denk ik want helaas kom ik er maar eentje tegen. Een dapper ding dus eigenlijk. Toch loont het afstapje wel de moeite want op de paardenbloemen die er staan zie ik meerdere lieveheersbeestjes kruipen en dus moet de camera opnieuw uit de tas.

De boeren zijn waarschijnlijk ook blij; omdat het zolang regenachtig was konden ze tot nu toe niet op de natte velden. Ik zie meerdere akkers die net zijn omgeploegd en nu liggen te wachten op verder bewerking. Ben benieuwd wat erin gaat, zal wel mais zijn. Beetje saai vind ik…

Boven het land drijven grote wolkenpartijen in de helder blauwe lucht, echte Hollandse luchten vandaag. Tegen het eind van de middag komt er meer bewolking en worden de kleuren wat valer. Tja de voorspelling  was dan ook: kans op een bui. Ik begin zo langzamerhand richting huis te koersen. Mijn fietstochtje is geslaagd en leverde weer mooie plaatjes op!

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.