Met open oog: op wintersport

Interessant? Deel het artikel

Foto: Diny Heidenrijk (bronvermelding verplicht bij overname) sneeuw
Foto: Diny Heidenrijk (bronvermelding verplicht bij overname)

Diny Heidenrijk had de laatste paar columns gewenst dat er wat vaker nachtvorst zou komen. En ook graat eens een keer weer wat sneeuw. Nou, op haar wenken bediend dus.

Door Diny Heidenrijk

Wat een sneeuw is er gevallen en wat heb ik afgelopen zondag in die ijskoude oostenwind met jachtsneeuw lopen stoempen door hoge sneeuwmassa’s in het Drostenkamppark. Meerdere mensen liepen dik ingepakt en met rode neuzen van de kou net als ik een rondje door het park. De wind joeg de flinterdunne sneeuw tussen de bomen door en het stoof en dwarrelde om me heen. Ik zag kinderen op sleetjes die met dolle pret van de bult naar beneden suisden. Langs de vijver had de wind sneeuwduinen laten ontstaan en ik maakte foto’s van deze natuurlijk gevormde sneeuwsculpturen. Op sommige plekken staken die sneeuwplaten wel anderhalve meter over het water uit. Door die harde wind zal het water in de vijver niet gauw bevriezen. Maar volgens de weerberichten is de kans groot dat het verder op in de week wel zal gebeuren want de wind gaat liggen. Het wintert echt en dat blijft voorlopig ook nog!

Na twee dagen is het vandaag droog en zonnig. Zo nu eerst onszelf uitgraven. De hele buurt heeft zo te zien hetzelfde gedacht en vrolijk klinkt het geschraap van vele sneeuwschuivers door de straat. De sneeuwbulten worden hoger en hoger.

Daarna ga ik weer op pad met de camera door het park, dan de wal en de Deventerweg over het buitengebied in. Moet je zien daar langs die slootrand, ook weer de mooiste opgestoven duinen. Ik zak tot halverwege mijn benen in de nog maagdelijke sneeuw wanneer ik het weiland langs de sloot een eindje inloop. Op een akker scharrelen kraaien tussen de stoppels van de mais en in de elzen langs de weg zitten merels met wijd uitgezette veren. Zo zeg, deze boer heeft zijn eigen weggetje sneeuwvrij gemaakt met de trekker. Er staan diepe bandensporen in de sneeuw en hoge bulten sneeuw liggen er naast.

Ik kom uit op de Stobbenbroekweg en zie langs de wetering golvende sneeuwlijnen. De schaduwen van de kale heg die ernaast staat vallen over het water en de sneeuw en dat geeft een bijzonder effect. Wat is het mooi hier buitenaf. De zon schijnt, de lucht is ijsblauw, of ik op wintersport ben in eigen land!

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.