Met open oog: Ik zou zo graag…

Interessant? Deel het artikel

Foto: Diny Heidenrijk (bronvermelding verplicht bij overname) sneeuw
Foto: Diny Heidenrijk

Jaloers ja, ze was stik jaloers! Op de bewoners van Zuid Limburg. Daar had het vorig weekend namelijk wat gesneeuwd! De weerman had al een paar keer geopperd dat er wat sneeuw kon gaan vallen in het oosten van ons land. Nou dan staat Diny Heidenrijk op AAN!

Door Diny Heidenrijk

Ik zag twee dagen achtereen bij het weerbericht op de tv mooie winterse tafereeltjes daar in het zuiden en zelfs dikke sneeuwoverlast in Spanje. Hier in Salland (ook in het oosten) bleef het echter bij wat miezerige regen. Ik hoef heus geen dik pak sneeuw… met alleen een licht sneeuwbuitje zou ik al tevreden zijn. Zoals toen, ik bekeek deze foto uit mijn archief en ging terug in de tijd.

Wandelen langs de Tiggelgaten en een stukje IJsseldijk bij Herxen langs de oude steenbakovens. Een klein sneeuwbuitje heeft zo z’n witte sporen achtergelaten. Het flinterdunne sneeuwlaagje accentueert de glooiende dijk met z’n golvende lijnen. Kijk hoe de rietpluimen sierlijk buigen met hun kraagjes van witte sneeuw. Ook de elzenpropjes hebben allemaal een wit hoedje op. De plassen liggen er verstild bij.

Vanuit de ijsvogel hut is weinig spectaculairs te zien vandaag; er zwermen meeuwen rond, verderop in de plas zwemmen wat gakkende ganzen en in een van de struiken zit stilletjes een merel met een dik opgezet verenpak te dommelen. We lopen terug en gaan via een smal pad richting de andere observatie hut aan de grootste plas. Om ons heen in de struiken vliegen wat meesjes en puttertjes. Langs het pad staan uitgebloeide distels en daar komen zij dus op af. In deze hut observeren we een poosje de verschillende soorten watervogels die rond peddelen. Vooral de vele statige witte zwanen vallen goed op in dit wat grijze decor.

Ik zou zo graag deze winter een vorstperiode meemaken zodat er op die plassen weer eens geschaatst kan worden. Dat zou mooi zijn! Langs de kant wordt er dan een koek-en-zopie tent neergezet waar je warme chocolade melk en erwtensoep kunt kopen. Jong en oud bindt er de ijzers onder en schaatst rondjes. Door op verschillende plekken te klunen kun je zo van de ene plas naar de andere komen. Mooie herinneringen.

Maar zou het weer wel meewerken dan nog zou corona dit jaar hoogstwaarschijnlijk de grote spelbreker zijn bedenk ik me bij nader inzien.

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.