Met open oog: Een beeldige boom / Met mooie foto’s

We hebben er al weer een paar prachtige bijna-lentedagen op zitten. Ook Diny Heidenrijk is al weer aan het fietsen geslagen. Maar natuurlijk wel met haar fototoestel mee voor kiekjes onderweg.

Interessant? Deel het artikel

Foto: Diny Heidenrijk
Foto: Diny Heidenrijk

Wat een heerlijk dagje is het vandaag: half februari, 11 graden bij helder zonnig weer en weinig wind! Een goede dag voor een eerste fietstochtje in dit nieuwe seizoen!

Op naar kasteel Nijenhuis via de Velner. In de natuur oogt het nog kaal maar ook dat heeft zo zijn charme want kijk eens hoe mooi de zon speelt op de kale boomstammen. En zie eens hoe goed je nu nog alle lijnen in de natuur kunt zien nu die nog niet worden verhuld door gebladerte en hoog opgeschoten gewassen. De zilverkleurige windmolen van Overesch steekt goed af tegen de blauwe lucht en is een blikvanger langs de wetering met zijn rossige knotwilgen.

(tekst gaat verder onder de foto)

Foto: Diny Heidenrijk

In de ommuurde beeldentuin van het kasteel zijn nog niet alle beelden en sculpturen uit hun beschermende winter verpakking gehaald maar toch is het hier al fijn wandelen. Zo te zien heeft de tuinman er vertrouwen in dat het strenge winterweer gedaan is want de tuinen liggen er al lente schoon bij! Het snoeiwerk is klaar en al het dode blad is weg geharkt. Overal op de gazons staan de lila en gele krokussen tussen witte sneeuwklokjes volop te bloeien.

(tekst gaat verder onder de foto)

Foto: Diny Heidenrijk
Foto: Diny Heidenrijk

Hier zie ik ook weer mooie en in dit geval grillige lijnen want in een hoek van een van de gazons staat een knots van een catalpa boom (tulpenboom) die nu, nog zonder blad, zijn bijzondere vorm goed kan showen. Hij groeit hier tussen de beelden in de kasteeltuin en ik vind dit inderdaad een beeld van een boom zogezegd! Hoe oud zou die wel niet zijn…? Omdat hij nog kaal is valt hij extra op. Als het blad er eenmaal aan zit later in het seizoen zie je niet meer hoe apart zijn vorm eigenlijk is.

Voor het kasteel staan op het plein twee reusachtige magnolia’s die dik in de knop zitten. Dat wordt over een paar weken een wit met roze feest om naar te kijken! Een reden te meer om weer te gaan en opnieuw te genieten van deze mooie havezate bij Heino.

Op de terugweg zie ik langs een sloot dat het speenkruid bloeit! Helder gele bloemetjes piepen boven het gras uit langs de oevers. Maar wanneer we even later in het bos langs de berm naar de eerste bosanemoontjes speuren blijkt dat het daarvoor toch nog te vroeg is vandaag.

Geduld hebben dus, de lente komt er heus aan…

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.