Met je voeten in het gras en je hart vol muziek in Olst

Klassiek buitenfestival Klaterklanken komt terug. Op Landgoed de Haere in Olst op zondag 24 juli.

Interessant? Deel het artikel

Klaterklanken

Vanaf 17 juli aanstaande begint de 5e editie van Klaterklanken. Dit landelijke  buitenfestival met klassieke muziek is te bezoeken op vier prachtige landgoederen in Nederland. Na de succesvolle editie van Klaterklanken in 2021 op Landgoed de Haere komt de klassieke muziekkaravaan op zondag 24 juli aanstaande terug in Olst. De kaartverkoop start op 15 mei a.s. via deze link.

Festival Klaterklanken

Het muzikale recept van Klaterklanken is al vijf jaar uitermate succesvol. Bezoekers wandelen, onder leiding van een gids, in kleine groepen naar een aantal verborgen locaties op het landgoed. Vervolgens luisteren en kijken zij naar korte concertjes van vooral jonge musici en ensembles. Wat de musici spelen, is een verrassing. De musici staan midden in de natuur, zonder podium, en er zijn geen stoelen maar kussentjes in het gras voor de bezoekers.                

Familieprogramma en gratis randprogramma

Naast deze concertwandelingen presenteert Klaterklanken familieconcerten, extra concerten o.a. met het Maat Saxophone Quartet en een randprogramma met lokaal klassiek talent.

Klaterklanken presenteert vooral jonge, professionele musici met oog en oor voor het muzikale avontuur en de interactie met het publiek. Voor het publiek is kennis van klassieke muziek totaal niet nodig. ‘Met je voeten in het gras en je hart vol muziek’, is het enige dat belangrijk is”, aldus Idske Bakker, artistiek leider van Klaterklanken.

Wanneer en waar

Klaterklanken is in de zomer van 2022 te zien op:

zondag 17 juli               Buitenplaats Elswout in Overveen (Noord-Holland)
zaterdag 23 juli            Landgoed Weldam in Markelo (Overijssel)
zondag 24 juli              Landgoed de Haere in Olst (Overijssel)
zondag 4 september   Kasteel Rosendael te Rozendaal (Gelderland)

Deelnemende musici en ensembles onder andere

ADAM Quartet, Jelmer de Moed, Slagwerk Den Haag, Anna Serierse en Cas Jiskoot, Maat Saxophone Quartet, het Epos Ensemble en het Dianto Reed Quintet.

Ambiance

Net zoals in de voorgaande jaren laten de musici ook in 2022 hun muzikale visie horen op de romantische klaterende beekjes, de onverwachte folies, de statige gebouwen, de fluitende vogels en de geheimzinnige bosschages op de vaak sprookjesachtige landgoederen en buitenplaatsen. Het reizende festival kent dit jaar de nieuwe locatie Landgoed Weldam in Markelo.

Meer informatie over Klaterklanken hier.

Sfeerimpressie Klaterklanken klik hier.

 

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Meer over

Ook interessant

Sorry, geen nieuws gevonden

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.