Met het hele gezin op reis met de Bibliotheek!

Interessant? Deel het artikel

screenshot van de bieb site

Van de bibliotheek

Deze zomer vullen een heleboel gezinnen hun rugzak en gaan op reis met de Bibliotheek. In de vakantie doen ze mee aan het zomerleesprogramma Vakantielezen. Op de camping, in de tuin, aan het strand of op de trampoline: het maakt niet uit waar je het doet. In de zomer kun je overal lezen! En met Vakantielezen van Bibliotheek Salland wordt lezen extra leuk.

Vakantielezen is een spannende ontdekkingsreis voor beginnende lezers in basisschoolgroepen 3 en 4. Na de zomervakantie is bij deze groep kinderen vaak de leesvaardigheid een beetje weggezakt. Bibliotheek Salland biedt kinderen in de gemeenten Raalte, Olst-Wijhe en Ommen een leuke manier om ook in de vakantie aan het lezen te blijven. Zo’n 800 kinderen zullen Vakantielezen al kennen, omdat ze op school al hebben meegedaan. In de zomervakantie is Vakantielezen er voor alle kinderen uit groep 3 en 4.

Ga mee op reis

Op de website www.vakantie-lezen.nl reizen de gezinnen langs 6 landen. Van de Griezelkust naar Sportmanië en van het Dierenrijk naar Lachland. In ieder land staan opdrachten klaar en is er een schat te vinden. Ondertussen lezen de deelnemers verhalen en spelen ze samen zomerse (taal-)spellen. Ook hoort er bij elk van deze fantasielanden een speciaal boek. Wie wil meedoen aan de reis en de schatjacht, kan bij een van de bibliotheken in Raalte, Olst, Ommen, Wijhe of Heino een schatkaart halen. Meedoen aan Vakantielezen kan tijdens de hele zomervakantie.

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.