Met haar 76 jaar was Lammy Tabak aanwezig bij het Politiek Café dat vorige week in het Holstohus werd georganiseerd.

Waarom wilde ze daar graag bij zijn?Met haar 76 jaar was Lammy Tabak aanwezig bij het Politiek Café dat vorige week in het Holstohus werd georganiseerd.

Interessant? Deel het artikel

GLPVDA OW 231119 mevrouw Tabak

Ik vind dat senioren zich veel meer moeten mengen in het politieke debat. En dan niet om op te komen voor zichzelf, de meesten van ons hebben het gewoon hartstikke goed in Nederland. Maar om ervoor te zorgen dat we een leefbare wereld achterlaten voor onze klein- en achterkleinkinderen.

Waar is de strijdlust van de senioren gebleven?

In de jaren vijftig streden we voor goede sociale zekerheid: die is er gekomen. In de jaren zestig streden we voor vrouwenrechten: die zijn er gekomen. Maar nu we zouden moeten strijden voor het klimaat haken veel van mijn leeftijdsgenoten af. Ook mijn man moest ik ervan overtuigen dat het goed was om zonnepanelen op ons dak te leggen. ‘Ach’ zei hij. ‘Waarom zouden we dat doen? Die hebben we toch niet terugverdiend voordat we dood gaan.’ Nou, daar was ik het dus helemaal niet mee eens. Want daar gaat het toch niet om? Waar gaat het dan wel om.

Een goede toekomst voor mijn kleindochter Sarah.

Ik heb een goede band met mijn kleindochter Sarah. We praten over van alles en nog wat, ook over politiek. Zij heeft haar studie afgerond en is nu net aan het werk. Zoals zovelen hoopt ze dat ze ooit een leuk en betaalbaar huis zal vinden. Ik hoop vooral dat de wereld nog leefbaar zal zijn als zij ooit misschien zelf moeder wordt. Kijk, mijn generatie heeft overal van kunnen profiteren. Wij hebben het nog nooit zo goed gehad. We hebben AOW, de meeste senioren hebben een pensioentje op kunnen bouwen. We hebben onze huizen in de goede tijd kunnen kopen. De meeste hebben een enorme overwaarde. En toch zijn we niet bereid om iets uit te geven voor een betere wereld voor onze kleinkinderen. Of om de kachel een graadje lager te zetten.

Meer dan de helft van de kiesgerechtigden is 50 plus.

Wij senioren kunnen dus het verschil maken. Maar dan moeten we die rol wel pakken. Dus niet blijven hangen in ‘vroeger was alles beter’. Daar schieten we niets mee op. Nee: we moeten vooruit. Dit zijn misschien wel de laatste verkiezingen waarbij ik mijn stem nog kan laten horen. Dat hoop ik natuurlijk niet, maar het kan. En dat geldt voor velen van ons. Dus wil je nog iets doen voor je kleinkinderen, doe het dan nu. Haal niet je schouders op en zeg: ach, het zal mijn tijd wel duren. Nee!

Samenwerking GroenLinks – PvdA

Ik ben blij met deze samenwerking. Nu de klimaaturgentie steeds groter wordt, is het goed dat er aan de ene kant gekeken wordt hoe we de vaart erin houden bij de transitie maar dat er aan de andere kant ook op wordt gelet dat dit rechtvaardig en eerlijk gebeurt: dat ook mensen met een kleine beurs meegenomen worden.

 

Olst- Wijhe

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.

Ook interessant

Sorry, geen nieuws gevonden