Meldpunt voor regels die in de weg staan voor circulaire economie

Interessant? Deel het artikel

idee plan actie

Overijssel werkt aan een circulaire economie, maar die weg kan complex zijn. Want hoe zorgen we samen voor zo min mogelijk afval, hergebruik van (delen van) producten en afval als de grondstof voor nieuwe producten. Daarvoor zijn bedrijven nodig die slim, schoon en ondernemend zijn.

Door de provincie

In de omslag naar circulaire economie kunnen ondernemers, bedrijven en maatschappelijke instellingen tegen belemmeringen in de wet- en regelgeving aanlopen. Om bedrijven te stimuleren en ondersteunen om te blijven vernieuwen en investeren in die noodzakelijke digitalisering, innovatie en duurzaamheid, start de provincie Overijssel het Meldpunt Circulaire Economie.

Hier kunnen ondernemers de barrières die zij ondervinden in de Europese, Rijks-, provinciale en of gemeentelijke wet- en regelgeving melden. Met de meldingen gaat de provincie aan de slag om, samen met andere overheden, de knelpunten weg te nemen en de transitie naar een circulaire economie te vergemakkelijken. Op die manier bouwen we samen aan een krachtige Overijsselse economie en een aantrekkelijk woon-, werk- en leefklimaat.

Het Meldpunt wet- en regelgeving Circulaire Economie is digitaal te bereiken via https://forms.overijssel.nl/aanmelding/circulaire-economie/Aanvraag/ of telefonisch via het Overijssel loket op 038 499 88 99.

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.