Meesterboeren bieden boerderijeducatie voor elke scholier

Met een nieuw bord kunnen de twintig deelnemers van Meesterboeren aan het publiek in Salland, Vechtdal en IJsseldelta voortaan met trots laten zien dat hun boerderijeducatie-bedrijf aangesloten is bij Meesterboeren. “Elke scholier zou eens op een boerenerf moeten zijn geweest.”

Interessant? Deel het artikel

meesterboeren boerderij educatie

De uitreiking van de gevelbordjes aan de twintig agrarisch ondernemers is tegelijk het startsein voor de onthulling van de nieuwe naam: Meesterboeren. De twee samenwerkingsverbanden IJsseldelta en Salland-Vechtdal zijn officieel vanaf 1 januari gefuseerd tot Meesterboeren.

(lees verder onder afbeelding)

meesterboeren overhandigen certificaat

Onder de vlag van Boerderij Educatie Nederland bieden zij scholen de mogelijkheid om kinderen een leuke en leerzame ochtend of middag op een boerderij te beleven. Van basisschool tot middelbaar onderwijs.

Nandine Hunneman is naast voorzitter van Meesterboeren een van de deelnemers met het melkveebedrijf dat ze met haar man runt. Ze vindt een bezoek aan een educatieboerderij een onvergetelijke ervaring. “Met je klas kun je bij een boerenbedrijf terecht voor leuke en leerzame praktijklessen.

(lees verder onder afbeelding)

© Ida van den Enk

Wij als gecertificeerde educatieboeren laten de dagelijkse praktijk zien op ons bedrijf. Samen met de leerkracht bepalen we de inhoud van het lesprogramma om aan te haken bij de wensen in het onderwijs, of het nu de basisschool of middelbaar onderwijs is.”

Een boerderijbezoek gun je elk kind! De afstand tussen boeren en burgers groeit. Kinderen weten soms niet beter dan dat voedsel uit de supermarkt afkomstig is. Boerderij Educatie wil kinderen de herkomst, maar ook de gezonde kant van voedsel laten ontdekken.

Hoe leuk is het om alle zintuigen hierbij te kunnen prikkelen? Dat gun je toch elk kind! Daarom is het doel van de organisatie dat elke scholier minimaal een keer een boerderij bezoekt.

 

Kijk hier voor meer informatie over de deelnemende bedrijven

 

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.

Ook interessant

Sorry, geen nieuws gevonden