‘Mees Kees langs de lijn’ en ‘The Duke’ in Holstohus

Interessant? Deel het artikel

nut

Het Filmhuis Olst  toont in november weer twee films: op woensdagmiddag 23 november één voor kinderen en op vrijdagavond 25 november één voor volwassenen.

Op woensdagmiddag 23 november om 14.00 uur draait Filmhuis Olst in het Holstohus  Mees Kees langs de lijn.

Als Mees Kees tijdens de schoolvoetbalcompetitie opeens voor zijn moeder moet zorgen, vervangt directrice Dreus hem als coach.

In alweer het vierde deel van de populaire Mees Kees-reeks doet de school van meester Kees mee aan een toekomstproject. Alle creatieve ideeën van Mees Kees en zijn klas ten spijt, heeft directrice Dreus haar eigen ideeën over de invulling van het project. Zij wil dat klas 6b meedoet aan het schoolvoetbaltoernooi, maar Mees Kees weet niets van voetbal, en zelf voetballen kan hij al helemaal niet. Wat begint als een leuke uitdaging, eindigt in chaos als de moeder van Mees Kees ziek wordt. Dreus vervangt hem als voetbalcoach, terwijl Mees Kees zijn best doet om de zaakjes thuis op orde te krijgen. Gelukkig kan Mees Kees bij uitdagingen altijd rekenen op zijn energieke leerlingen, die met hun creativiteit, humor en enthousiasme alles weten op te lossen.

Nederlandse familiefilm/komedie, 2016, regie: Aniëlle Webster, met o.a. Leendert de Ridder, Sanne Wallis de Vries en Raymonde de Kuyper, 79 minuten, voor alle leeftijden.

Kinderfilm kaartje: € 3,00 te koop via onze website www.nutolstdeventer.nl of aan de zaal.

Op vrijdagavond 25 november om 20.30 uur draait filmhuis Olst in het Holstohus The Duke.

Luchtig, waargebeurd verhaal over een altruïstische kunstroof dat zich ontvouwt tot een milde kritiek op een neerbuigende, cynische overheid.

In 1961 stal Kempton Bunton, een 60-jarige taxichauffeur, Goya’s portret van de hertog van Wellington uit de National Gallery in Londen. Het was de eerste (en nog steeds de enige) diefstal uit de geschiedenis van het museum. In zijn losgeldbrieven schreef Bunton dat hij het schilderij zou teruggeven op voorwaarde dat de overheid ermee in zou stemmen om gratis televisie te verstrekken aan ouderen. Pas vijftig jaar later zou de volledige geschiedenis achter de diefstal bekend worden – een verbazingwekkend verhaal over hoe een rechtschapen man de wereld wilde veranderen en daarmee zijn zoon en zijn huwelijk redde.

Brits komisch drama, 2020, regie: Roger Michell, met o.a  Helen Mirren, Jim Broadbent en Fionn Whitehead, 96 minuten, Ned. ondertiteld.

Filmhuis Olst is een activiteit van het NUT.

Kaarten zijn via onze website te koop (www.nutolstdeventer.nl) of aan de zaal.  (Voor informatie over online kaartverkoop kunt u contact opnemen met het secretariaat (0570-562081.)

Nutleden € 5,50;

niet-leden € 7,50.

Heb je zin om vóór of na de filmvoorstellingen lekker te gaan eten bij Eetkamer Hier is Ut in het Holstohus, Jan Schamhartstraat 5, 8121 CM Olst? De prijs van een combikaartje eten [voorafje, hoofdgerecht en toetje] en een bioscoopkaartje is voor Nutleden € 23,50 en voor niet-leden € 27,50. Voor kinderen is de prijs € 10,00 voor pannenkoeken en een kaartje.

Reserveren:

0570 683935

eetkamer@uthuus.nl

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Meer over

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *