Meerkoeten

Wie gaat zwemmen in De Lange Kolk kan jonge ganzen, futen en meerkoeten zien. Die laatste zijn van dichtbij te volgen.

Interessant? Deel het artikel

IMG_20230612_094041799_HDR

Sinds ik met zwangerschapsverlof ben, heb ik alle tijd om te zwemmen in De Lange Kolk. Dit natuurzwembad (en tevens visvijver) ligt op zo’n tweeënhalve kilometer van mijn huis. Ideaal om op de fiets naar toe te gaan. Op die manier krijg ik gelijk de nodige beweging. Voor de veiligheid gebruik ik tegenwoordig wel een zwemboei.

Ook dit jaar zijn er weer tal van vogels aan het broeden. Zo zag ik al jonge ganzen, jonge futen en twee nesten met meerkoeten. De jonge meerkoeten komen redelijk dichtbij en kun je dus zien opgroeien. Zeker als je (bijna) dagelijks naar De Lange Kolk gaat, is hun ontwikkeling goed te volgen. Het nestje met meerkoeten dat ik op die manier zeer geregeld zie (als het tenminste steeds dezelfde is), bestaat uit twee ouders en maar liefst zes kuikens. Tot nu toe zijn ze nog allemaal in leven. Gelukkig.

De kuikens groeien ontzettend hard. Je ziet ze bijna groeien. Vaak neem ik even de tijd om van dit schouwspel te genieten. Voordat je het weet zijn de kuikens alweer uitgevlogen. Vooral zwemmend krijg je een mooi perspectief op de vogels, je ziet ze dan vanuit een heel ander oogpunt.
Ik ben benieuwd wat ik daar de komende tijd nog te zien krijg.

 

Lees hier de andere reflecties van Liesbeth.
Bezoek ook haar website.

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.

Ook interessant

Yucca stekken

Lees verder »

Omgekeerd smeltwater

Lees verder »