Meer dan 100 jaar onderwijservaring neemt afscheid van IJsselwijs in Olst

Drie collega's van basisschool IJsselwijs in Olst werden op vrijdag 14 juli nog één keer in het zonnetje gezet. Juf Marian (41 jaar in het onderwijs), meester Ton, (42 jaar in het onderwijs) en juf Arja (16 jaar buiten het onderwijs en 25 jaar in het onderwijs werkzaam) gaan na de zomervakantie genieten van hun welverdiende pensioen. Maar eerst was het tijd voor een groots afscheidsfeest.

Interessant? Deel het artikel

afscheid2

De dag was zonnig, dus de rit met de koets kon koninklijk worden afgelegd. Bij aankomst stonden alle 372 leerlingen van IJsselwijs op de leerkrachten te wachten met vlaggetjes, bogen en een rode loper. Op het podium op het plein was er natuurlijk tijd voor een praatje, een liedje en een versje. Er werden cadeautjes en bloemen uitgedeeld en het schoollied – met aangepaste tekst – werd door iedereen meegezongen.

Daarna was het tijd voor het feest. Alle kinderen werden in teams verdeeld met alle leeftijden door elkaar. Overal waren spelletjes te doen. Iedereen was druk met blikgooien, stormbanen, ringwerpen, stokvangen en stelten. Tussendoor kon er worden gegeten en gedronken en juf Arja, meester Ton en juf Marjan deelden schepijs uit in hun nieuwe schort, met hun koksmuts op. Overal was het feest, ouders hielpen mee, er klonk muziek over de pleinen.

Om half 12 werden de spelletjes opgeruimd en was het tijd om handen te schudden aan ouders die dag kwamen zeggen. In de middag nog een kleine receptie voor oud-collega’s en genodigden, daarna nog een fijne afsluiting van de dag met huidige collega’s en familieleden.

Zoveel ervaring zal gemist worden! IJsselwijs hoopt dat er mooie tijden voor Marian, Ton en Arja aankomen, met nog meer zon en mooi weer, om een andere waardevolle invulling te geven aan de dagen, na zoveel werkjaren.

 

 

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.