Medewerkers Raalter infrabedrijf schitteren in Stratenmakerslied

De nieuwste single van de band Doppen’s Textiel is een muzikale ode aan de echte stratenmaker. Nu is ook de clip gelanceerd, met medewerkers van infrabedrijf Klink-Nijland, Raalte in de hoofdrol en ook deze clip doet het online enorm goed.

Interessant? Deel het artikel

Stratenmakers 02

Het lied is pas een week geleden uitgebracht, maar nu al gedraaid door meer dan honderd piratenzenders in Oost en Noord Nederland: De Stratenmaker. De nieuwste single van de band Doppen’s Textiel is een muzikale ode aan de echte stratenmaker. Nu is ook de clip gelanceerd, met medewerkers van infrabedrijf Klink-Nijland in de hoofdrol en ook deze clip doet het online enorm goed.

Jubileum

Het meespelen in deze videoclip is een ludieke actie richting het 25-jarig jubileum van Klink-Nijland. Dit jaar bestaat het bedrijf -wat vestigingen heeft in Raalte, Dronten en Enschede – een kwarteeuw en dat wordt gevierd op vrijdag 4 en zaterdag 5 maart. Hoe deze feestelijke mijlpaal er precies uit gaat zien, is overigens nog wel even afhankelijk van de op dat moment geldende coronamaatregelen.

Maar de voorbereidingen zijn al wel in volle gang. Zo ging Klink-Nijland de samenwerking aan met de Doppen’s Textiel Band om samen tot een muzikale ode aan de stratenmaker te komen, inclusief een strakke videoclip. Sinds jaar en dag kent de Nederlandstalige muziek songs over de meest uiteenlopende beroepen, maar een lied over de stratenmaker ontbrak nog. En dus was dit het moment om daar maar eens verandering in te brengen.

Machtig mooi werk

“Dit lied is een mooie manier om het werk in de infrasector en met name het beroep van stratenmaker eens in de spotlights te zetten”, zegt Roland Koerhuis, mede-eigenaar van Klink-Nijland. “Het is een machtig mooi werk en dat mogen best wat meer mensen weten. Zoals zoveel sectoren, heeft ook de infrawereld te maken met een personeelstekort. Het zou mooi zijn als meer jongeren kiezen voor dit vak en misschien draagt dit lied daar wel een klein beetje aan bij. Daarnaast is het richting ons 25-jarig jubileum natuurlijk prachtig om zo’n lied en clip te kunnen presenteren. ”

Willem Doppen is zanger en oprichter van de band: “Het beroep stratenmaker is echt een ondergewaardeerd vak. Ze doen ontzettend belangrijk werk en leggen letterlijk het fundament onder onze samenleving.” De bandleden en de mannen van Klink-Nijland staken de koppen bij elkaar. Ze doken de studio in en namen een clip op, met het personeel van Klink-Nijland dus in de hoofdrol. Terwijl de laatste hand aan de videoclip nog gelegd moest worden, pikten radiostations het nummer massaal op. Binnen een week was De Stratenmaker te horen op ruim honderd verschillende piratenzenders. En de clip op youtube had binnen een dag al honderden views. Het bleef verder niet onopgemerkt, want inmiddels is bij de landelijke zender TV Oranje het nummer genomineerd voor de Verzoekparade.

Clip De week in beeld

In de clip zien we een week uit het leven van de stratenmakers van Klink-Nijland. Van de kruiwagen die klaarligt op maandagochtend tot het biertje op de vrijdagmiddag. Daarnaast beschikken de mannen dus ook nog eens over een flinke dosis acteertalent, blijkt uit de videoclip. Het verrassende nummer De Stratenmaker van Doppen’s Textiel is met bijbehorende videoclip te vinden op Youtube .

Website Klink- Nijland

 

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.