MBI lanceert twee nieuwe groene waterpasserende tegels

Bestratingsfabrikant MBI De Steenmeesters realiseerde zich dat het ' dichtbestraten' van de buitenruimte nu echt niet meer kan, want de klimaatverandering met steeds minder maar wel heftiger regenbuien bezorgen ons watertekort. Regenwater moet niet meer via het riool afgevoerd worden maar zoveel mogelijk kunnen wegzakken in de bodem. Vandaar nu waterdoorlatende bestratingen.

Interessant? Deel het artikel

MBI 230304 water doorlatende bestrating

Deze week is het nieuwe Infra Assortimentsboek 2023-2024 van MBI de Steenmeesters uitgekomen. Wat opvalt zijn twee nieuwe waterpassendere tegels die ook ruimte bieden aan groen; de EcoSteen Stroke en de Citta Klimata.

Auteur: Willemijn van Iersel

EcoSteen Stroke

De EcoSteen Stroke is een functionele bestrating met 21% open ruimte voor groen en water, aldus MBI. Met lange zichtlijnen, een oerdegelijk verband een mooie keus voor de klimaatbestendige stad.

Lineaire Ecosteen Stroke.

Citta Klimata

Deze gevarieerde, ogenschijnlijk natuurlijk afgeronde steentjes geven een natuurlijk effect. ‘Het mooie, natuurlijke uiterlijk is uiterst bestendig en eenvoudig te verwerken dankzij de samenhang onder de oppervlak. Met 20% open ruimte is deze tegel ideaal voor waterbeheer of groene bestrating.’

Citta Klimata
Citta Klimata

Assortimentsboek 2023-2024

In het Infra Assortimentsboek 2023-2024 vind je het gehele assortiment terug inclusief de nieuwe oplossingen. Bekijk het boek online of vraag hier jouw exemplaar aan.

Citta Klimata
Citta Klimata
Bron: Stad + Groen

 

 

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *