Maurits von Martels wil nog met dít kabinet statiegeld op blikjes

Interessant? Deel het artikel

martels statiegeld petfles

Maurits von Martels (Tweede Kamerlid namens he CDA, uit Dalfsen) wil nog deze kabinetsperiode statiegeld op blikjes. Hij reageert op twitter op onderzoek van ‘de zwerfinator’, de zich zelf benoemde onderzoeker naar zwerfafval. Deze zwerfinator constateert dat het aantal petflesjes stevig verminderd is, maar dat het met blikjes nog heel slecht gaat. Die schijnen ‘we’ achteloos zo in de berm te gooien.

Logische conclusie: de invoering van statiegeld op petflesjes heeft gewerkt. Er is dus geen enkele reden statiegeld op blikjes niet in te voeren.

Maar staatssecretaris Stientje van Veldhoven in dit zich zelf benoemde “groenste kabinet ooit” heeft daar helemaal nog geen haast mee. In een brief aan de Tweede Kamer geeft de blikjesproducenten nog een jaar de tijd om tot vermindering van zeventig procent te komen. Als de markt het dan zelf nog niet gelukt is, wordt statiegeld ingevoerd. Die vertragingstactiek heeft ook niet geholpen bij petflesjes, maar het levert wel weer een jaar vertraging op…

Maurits von Martels is daar niet van. Die wil dat er nog voor maart (want dan hebben we verkiezingen) een statiegeld-regeling is.

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.