Marjan Potze telt haar zegeningen

Columniste Marjan Potze- Walet verbaast zich over alle onvrede en onbegrip in onze samenleving. Terwijl we eigenlijk echt niet zo heel veel te klagen hebben.

Interessant? Deel het artikel

© Marjan Potze- Walet
© Marjan Potze- Walet

Marjan reageerde op de wekelijkse rubriek van Hier in Salland, Salland Deze Week, waarin telkens een vraag wordt voorgelegd over een actueel onderwerp. Deze week was dat Boerenzakdoeken, gele hesjes, een vlag op de kop, wappies… we zijn het gewoon zat! Klik hier om het artikel te lezen.

 

Nieuwe dag

Goh, wat had ik een goed humeur toen ik vanmorgen wakker werd. Bleef nog lekker even nagenieten van een verkwikkende slaap en de heerlijke rust van deze zondagmorgen. Mijn gedachten gingen even naar mijn man die zijn rust hierboven, of waar dan ook, gevonden heeft. Aan mijn drie kinderen die op hun manier invulling geven aan hun leven. Niet altijd via de weg van de minste weerstand maar het is hun leven… En wanneer zij dan af en toe struikelen of klappen incasseren hoor ik ze daar nooit over klagen. Ze herpakken zich en gaan er weer tegenaan.

Fijn gevoel

Dat maakt mij als moeder ongelofelijk trots en dat vertel ik ze ook! En als ik dan zie hoe ze hun kinderen, mijn acht kleinkinderen, opvoeden, kan ik ook alleen maar dankbaar zijn…En dánkbaar bén ik! Dankbaar voor het leven dat ik kreeg. Dankbaar voor het dak boven mijn hoofd en voor de fijne buurtjes om me heen.Dankbaar voor mijn tuintje waarin ik ’s zomers heerlijk kan rommelen en vertoeven en genieten van de vogeltjes die nestelen in de klimop van de pergola.

(Tekst loopt door onder de afbeelding)
© Marjan Potze- Walet
Dankbaar dat ik nog mobiel ben en m’n boodschapjes nog zelf kan doen en m’n bedoeninkje nog zelf kan onderhouden. Dankbaar dat ik kan gaan en staan waar ik wil. Dankbaar dat ik ’s avonds met een gevulde maag naar bed kan en me veilig voel in de nacht.
Dankbaar voor de mensen die naar me omkijken. Dankbaar dat er iedere maand zomaar geld op m’n rekening gestort wordt waardoor ik in m’n levensonderhoud kan voorzien en zelfs nog wat kan delen met organisaties die hun uiterste best doen om mensen die hulp nodig hebben door ziekte, armoede, oorlog, natuurrampen of welke omstandigheid dan ook een beetje te ondersteunen.
  • Dankbaar voor allen die vrijwilligerswerk doen.
  • Dankbaar voor een regenbui in droge tijden.
  • Dankbaar voor het zonnetje na een koudeperiode.
  • En vooral dankbaar dat ik in vrijheid kan en mag leven…

Ja, ik had een goed humeur toen ik aan de dag begon en dat heb ik nog steeds! Ik weiger me namelijk over te geven aan alle ellende die vanuit elke richting naar me toekomt.

Negativisme

Ik weiger me te laten meezuigen met alle doemdenkers in de wereld die als bezetenen hun gif rondstrooien.
Met welk doel eigenlijk? Wat schieten wij daar nu mee op? Willen we onze kinderen nu werkelijk op laten groeien met de gedachten dat alles en iedereen slecht is en niet te vertrouwen?  Dat, als we maar genoeg rotzooi trappen we onze zin wel krijgen?
  • Liever anarchie dan democratie?
  • Willen we daar naartoe?
  • Naar een respectloze samenleving?
  • Hebben wij daarvoor onze kinderen op de wereld gezet?
  • Of gunnen we onze (klein)kinderen misschien iets beters?

Fijne zondag allemaal!

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Meer over

Ook interessant

Sorry, geen nieuws gevonden

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.