Mariënheem gered van ziekmakende megastal

Interessant? Deel het artikel

megastal marienheem

Mariënheem blijft gevrijwaard van een stinkende en vervuilende megastal. Het was de Raalter politiek niet gelukt, of het was de Raalter politiek niet genoeg waard: die megastal op steenworp afstand van Mariënheem kon er gewoon komen. De basisschoolkinderen van het dorp – die onder de rook ervan les zouden krijgen – zijn echter gered voor acht jaar les krijgen in ongezonde lucht: de megastal gaat niet door.

Eigenaar Straathof – met een beroepsverbod in Duitsland – had in Mariënheem gewoon zijn gang kunnen gaan, maar het bedrijf kon meer geld verdienen met doorverkopen. De stallen worden nu gesloopt en er komen huizen voor terug.

De verkoop is afgesloten op de laatste dag van het vorige jaar, meldt De Stentor, die in dat verhaal abusievelijk ook schrijft dat de megastal er kon komen ondanks veel politieke weerstand. De coalitie van GB, CDA en VVD stond er echter bij te juichen en ondernam helemaal niks om de megastal tegen te gaan.

Dat er een alternatief mogelijk was, is dus gebleken. dat pad had de politiek dus ook kunnen lopen. Als ze had gewild.

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.