Manifest: “Belasting op groenten en fruit moet omlaag”

Interessant? Deel het artikel

inigo-de-la-maza-s285sDw5Ikc-unsplash

Het Nationaal Actieplan Groenten en Fruit en de coalitie Gezonde Boodschappen hebben samen met het GroentenFruit Huis een manifest ‘Investeren in een gezonde toekomst’ aangeboden aan de Haagse politiek. Doel is een lager btw-tarief op groenten en fruit.

Deskundigen zeggen dat een lager BTW-tarief voor de overheid een kleine maatregel is, maar voor het individu een grote stap gezonder te (kunnen) leven. Redmar Wolf, hoogleraar Algemeen Belastingrecht, is een van die deskundigen. Groenten en fruit lenen zich bij uitstek voor een experiment om te kijken of je daarmee koopgedrag beïnvloed, vindt hij. Andersom is het in elk geval al wel bewezen: De btw-verhoging van 6 naar 9 procent sinds 1 januari leidt er bij zo’n 18% van de consumenten toe minder fruit te kopen en 14% zegt minder groenten te kopen.

Een lager btw-tarief voor groenten en fruit leidt tot gezondere keuzes en een weerbaardere bevolking. Niet onbelangrijk in coronatijd, waar onderliggend lijden vaak oorzaak is van ernstiger ziek worden. Daar komt bij dat een gezondere samenleving zichzelf weer terug verdient.

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.