Mañana Mañana: als God alles is, doe je aan Godsschennis als je dat allemaal in één boek denkt te kunnen samenvatten!

Mañana Mañana in Laren doet aan muziek en lekker eten. Maar je komt er ook wetenschap tegen. En filosofie. Kijk maar naar de kop boven dit artikel!

Interessant? Deel het artikel

Schermafbeelding 2023-06-10 om 17.36.00

Het kwam ook door de hitte dat er op Mañana Mañana-zaterdagmiddag vooral rustig aan gedaan werd. Heanig an vanonder schaduwrijke plekken naar de muziek luisteren, je gezonde hapje eten of je lekker koele biertje achterover tikken.

Maar het ligt niet alleen aan de temperatuur dat bezoekers overal de tijd voor nemen. Het is het karakter van het festival. Het gevoel van niks hoeft en alles mag komt je al tegemoet op het parkeerweiland. Vriendelijke gele hesjes wijzen je de goede kant op en wensen ons allemaal een mooie dag. Het festivalterrein is donders ruim opgezet dus je loopt niet de hele tijd te schuifelen. En de organisatie heeft – vermoeden we dan maar – bewust niet gekozen voor een top of the bill line up met bands die in deze periode van festival naar festival hoppen, all over Europe. Nee, Mañana Mañana is ‘weg van de grijze massa’ die ook in festivalland zijn entree gedaan heeft.

Misschien vinden die artiesten dat helemaal niet leuk als het er zo staat, maar het soort van pretentieloosheid maakt ieder optreden juist een stuk aantrekkelijker. Je verwacht geen topact, maar krijgt dat toch. Je verwacht geen bekende hits, dus ben je tevreden met wat je hoort. Daarmee is de muziek een onderdeel van het totaal, zonder er bovenuit te stijgen. Wat dan ook weer goed is voor al die andere activiteiten op landgoed Oolde bij Laren. Want dan zijn de lekker eten-tentjes net zo goed belangrijk, is er alle ruimte een potje schaak te spelen op een mensengroot bord en doet de draaimolen niet onder voor de koepel waar de UT haar wijsheid deelt.

Bevrijd jezelf op Mañana Mañana van de hokjesgeest, zien en gezien worden, drukte in je hoofd, verplicht stilzitten, verplicht dansen, je eigen ego, het ego van een ander, stadse fratsen, drukdoenerij, een verkeersinfarct, dwangmatig appen, volle agenda’s, social media en meer van dat geouwehoer. Mañana Mañana is de plek waar je de ketenen van de tegenwoordige tijd kunt doorbreken.

En toch heeft Mañana Mañana het moeilijk. Het kosten-baten-verhaal is niet zo makkelijk rond te krijgen: tegenvallende kaartverkoop. Maar “we kijken positief naar de toekomst,” laat de persvoorlichter ons weten. “Na deze editie gaan we evalueren, kijken wat er goed ging, wat anders kan en dan nemen we een besluit. We hebben er alle vertrouwen in en genieten met volle teugen  van dit weekend.”

Dat laatste kun jij ook nog doen, vanavond nog, en morgen nog de hele dag. Ik zou zeggen: massaal er op af, zodat het festival blijft bestaan.

 

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.