Magda Nij Bijvank legt teloorgang kerk en koor vast in theaterstuk

De kerk staat op sluiten omdat er niemand meer komt. En het dorpskoor staat op stoppen omdat zich geen nieuwe leden meer aanmelden en de dirigent er na 25 jaar eindelijk eens mee stopt. Haarlese Magda Nij Bijvank maakte van die werkelijkheid een theaterstuk.

Interessant? Deel het artikel

dorpskoor

‘Dagboek van een Dorpskoor’ is een muziektheaterproductie over de teloorgang en wederopbouw van een dorpskoor. Intiem, geestig en ontroerend. Drie kerken in Haarle, Bentelo en Enschede worden omgetoverd tot een sfeervol podium voor een onvergetelijke theatrale belevenis in de donkere dagen voor kerst.

Dagboek van een Dorpskoor wordt gespeeld door Iwan Walhain, Jennifer Evenhuis, Magda Nij Bijvank en Pepijn Korfage en een ensemble van vrijetijdsspelers en -zangers. Dagboek van een Dorpskoor gaat over jezelf durven zijn in een kleine gemeenschap. Over aannames en vooroordelen. Over je thuis én vrij voelen. Over elkaar nodig hebben én natuurlijk over liefde. Een ode aan het culturele verenigingsleven!

HET VERHAAL

Dagboek van een Dorpskoor gaat over het dorpskoor van Heinsem. En de laatste noten lijken te zijn gezongen: te weinig animo en weer is er een dirigent weggelopen. Marieke is de stille kracht achter het koor, maar heeft er ook geen geloof meer in. Voor de laatste paar overgebleven koorleden is dit een kleine ramp. Maar dan komt Vincent voor familiezaken even terug naar het geboortedorp en het tij lijkt te keren. Als bekende zanger met een dolende ziel neemt hij het heft in handen en gaat met het koor aan de slag. Door zijn onconventionele aanpak worden oude patronen doorbroken en komt het koor weer tot leven. Maar dit gaat natuurlijk niet zonder slag of stoot.

MAGDA NIJ BIJBANK

magda nij bijvankDagboek van een Dorpskoor is een initiatief en idee van theatermaker/actrice Magda Nij Bijvank. Als actrice speelde ze “Ria van de bank” en vriendin van Hanna in de succesvolle voorstelling Hanna van Hendrik. En in Groote Markt 30 en Van Jonge Leu en Oale grond.

Als maker ontwikkelt ze producties met een flinke dosis human interest: theater als podium voor bijzondere verhalen van “gewone mensen”. Soms bloedserieus, dan weer lichtvoetig met de nodige relativering en humor. Het zijn muziektheaterproducties met impact. Zo maakte ze “Geen Moederdag”, “Dienst voor ongelovigen”, “Held voor één dag” en “Tv TrOost”.

 

Bestel hier kaartjes. Donderdag 16 november beginnen de try outs.

En zie hier de thuisbasis van het theaterstuk.

Leo Kemper zag dat de pastoor maar wat blij is met deze aandacht voor koor en kerk.

Cartoon: Leo Kemper

 

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.

Ook interessant

Sorry, geen nieuws gevonden

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *