Maan Group groeit verder op nieuwe kavel Zegge VII in Raalte

Op de Zegge VII is één van de grootste én laatste kavels verkocht. Maan Group gaat op 21.606 m2 grond aan de Hertzstraat een nieuw pand bouwen. De verschillende bedrijven binnen Maan Group groeien en hebben daarom meer ruimte nodig. Sjoerd Jansen van Maan Group: “De nieuwe plek gaat gebruikt worden als productie- en opslagruimte. We hopen dat eind van dit jaar de schop de grond in gaat.”

Interessant? Deel het artikel

v.l.n.r. Alexander Kreule, wethouder. André en Sjoerd Jansen van Maan Group
v.l.n.r. Alexander Kreule, wethouder. André en Sjoerd Jansen van Maan Group

Wethouder Alexander Kreule: “De verkoop van deze kavel is een mooie ontwikkeling. Ik ben trots dat we een gedreven onderneming als Maan Group de ruimte voor groei kunnen bieden in Raalte.”

Ruimte voor innovatie

Maan Group (toen nog LC Maan Engineering) begon 26 jaar geleden als ontwikkelaar van lijm en oppervlakte technologie. Sindsdien hebben zij door te innoveren verschillende producten op de markt gebracht. Het bedrijf ontving onlangs zelfs de Koning Willem I Prijs voor moedig, veerkrachtig en duurzaam ondernemerschap.

De Maan Group bestaat uit drie bedrijven. Bij Maan Engineering worden machines ontwikkeld die bij het maken van labels voor bijvoorbeeld de panelen- en labelindustrie minder grondstoffen vragen. Zo ontwikkelden zij een machine die het mogelijk maakt om labels zonder schutblad te produceren: de ‘linerless labels’. Maan Special Products is gespecialiseerd in de productie van precisieverbindingen en tooling voor de hightechindustrie. Maan Biobased Products ontwikkelt en produceert de Growcoon. Dit is een stek- en zaaiplughouder die ervoor zorgt dat jonge planten sneller en beter groeien, op een duurzame manier.

Verkenning nieuwe locatie

De verkoop van deze kavel betekent dat bijna alle kavels op de Zegge VII verkocht of in optie zijn. Om ook in de toekomst aan de vraag van ondernemers in de gemeente te kunnen voldoen, verkennen we nieuwe locaties om te werken in de gemeente. Deze verkenning is deel van de Groei-opgave van de gemeente Raalte. De ondernemersverenigingen worden hier ook bij betrokken.

 

Website Maan Group

 

 

logo gemeente Raalte

 

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *