Maan Group doet: Tijdens de NL Doet! vrijwilligersdag, maar ook daarbuiten

De cultuur bij de in Raalte gevestigde Maan Group wordt gekenmerkt door Sallandse betrokkenheid. Het internationaal georiënteerde bedrijf kijkt met regelmaat voorbij de landsgrenzen, maar investeert ook graag in de naaste omgeving. Door sponsoring bijvoorbeeld. Maar ook door de handen uit de mouwen te steken tijdens de landelijke vrijwilligersdag NL Doet.

Interessant? Deel het artikel

Maan 230315 NL Doet groep mensen

Aan de slag

NL Doet is een jaarlijks terugkerende, landelijke vrijwilligersdag die georganiseerd wordt door het Oranje Fonds. Vanuit Maan Group gingen op vrijdag 10 maart zo’n 26 mannen en vrouwen aan de slag bij Speeltuinvereniging Blekkerhoek. Hoewel de regen met bakken uit de lucht kwam vallen, werd er onder begeleiding van het verenigingsbestuur en Wethouder Alexander Kreule flink geklust. Zo werden er houtsnippers aangebracht rondom de speeltoestellen, de toestellen werden schoongemaakt en daar waar nodig uitgegraven. De technische skills van de Maan-medewerkers kwamen daarbij goed van pas. Het resultaat? Het ligt er weer strak bij, bij Speeltuinvereniging Blekkerhoek. De medewerkers van Maan maakten van de nood een deugd en de kinderen van Raalte kunnen weer naar hartenlust spelen.

(Lees verder onder de afbeelding)

 

Maaike Ros, mede-initiatiefneemster vanuit Maan Group vertelt: ‘De regio is van grote betekenis voor een organisatie als Maan: Hier liggen onze roots; Hier hebben we de ruimte. En een groot deel van onze medewerkers komt hier vandaan. Een broedplaats voor talent dus en daar dragen we graag ons steentje aan bij. Het voelt goed om als bedrijf wat terug te kunnen doen. Daar wordt niet alleen de gemeenschap beter van. Het versterkt ook het wij-gevoel in onze organisatie. Wij leerden elkaar nog iets beter kennen vandaag’, zegt Maaike met een lach.

Investeren in de de toekomst

Onlangs leverde Maan Group ook een bijdrage aan een splinternieuw klimtoestel voor OBS De Vogelaar in Raalte. De gedachte erachter: ‘Maan Group ontwikkelt duurzame innovaties met het oog op de toekomst. Maar we willen ook investeren in de jongens en meiden die het tegen die tijd voor ons moeten gaan doen. De jeugd heeft de toekomst; maar mag eerst nog even buitenspelen, voordat het zover is. Ook dat draagt bij aan ontwikkeling.’

 

Website Maan Group

 

 

 

 

 

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

1 gedachte over “Maan Group doet: Tijdens de NL Doet! vrijwilligersdag, maar ook daarbuiten”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.