Loonwerker waarschuwt imkers voor landbouwgif op aardappelen

Interessant? Deel het artikel

'@leonieke kruit landbouw gif spuiten sloot water

“Actievoerende boeren zouden de gifspuit achter hun trekker aan moeten knopen als ze naar Den Haag gaan, dan zien ze in de Randstad eens hoeveel gif er hier op het platteland gespoten wordt,” stuurde iemand een mail naar opinieinsalland die liever niet met naam en toenaam genoemd wil worden, bang voor represailles.

Het gifspuiten onttrekt zich aan ons oog. Als boeren kruiden op hun grasland doodspuiten hou je namelijk groen gras over. “Grasfalt” noemt de graag anoniem gebleven inzender, “want juist de kruiden die zo gezond zijn voor dieren en waar insecten hun voedsel vinden spuit je er mee dood, zo is dat gif in elkaar geknutseld.”

Aan het oog onttrokken is ook het spuiten van aardappelvelden. Dat boeren en loonwerkers weten dat het gif is, blijkt wel uit onderstaande mail die een loonwerker aan imkers op het platteland stuurt. Dat doe je natuurlijk niet als de ‘gewasbeschermers’ vriendelijk veilig zijn…

Geachte imker,
Morgen ( maandag 12-7-2021 ) is de planning om weer een bespuiting te doen op de aardappel percelen.

Onderstaand de locatie’s:
Hammerweg te Raalte, T.o. nr 9
Stobbenbroekerweg te Raalte, t.o. nr 41
Wechterholt te Wijhe, nr 13
Wechterholt te Wijhe, nr 41
Lierderholthuisweg te Lierderholthuis, nr 15
Verversweg te Heino, nr 11
Lemelerveldseweg te Heino, nr 34

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.