Lions Club Raalte: Heel Raalte Schoon

Als het aan Lionsclub Raalte en Raalte 900 ligt, viert het dorp het feest van 900 jaar Raalte zonder zwerfafval. Zaterdag 18 maart wordt daarvoor de actie Heel Raalte Schoon gehouden. Beide organisaties roepen iedereen op een handje mee te helpen bij opruimen van zwerfafval in hun straat of bij hun accommodatie. Een aantal vrijwilligersorganisaties hebben zich al aangemeld.

Interessant? Deel het artikel

schoonmaken schoonmaakdag rova

De schoonmaakdag in Raalte-dorp valt samen met de Landelijke Opschoondag als afsluiting van de schoonmaakweek, waarin scholen en vrijwilligers om straten, groenstroken en parkjes ontdoen van zwerfvuil. Op zaterdag trekken in Raalte ook andere organisaties eropuit om zwerfafval op te ruimen. Zo trekken bewoners van de Brugstraat hun buurt in om afval uit de tuinen en de openbare ruimte te halen. Vital Loopgroep Raalte gaat ‘ploggen’ langs de trainingsroutes. Hondenschool De Lijn sluit de cursus af met training aanwijzentechnieken zwerfvuil voor honden.

Overijssels Kanaal

Bedoeling is om zaterdag ook vuil uit het Overijssels Kanaal te halen. Dat gebeurt in combinatie met een sonar- en dregboot. Leden van de Reddingsbrigade Raalte en Lionsclub Raalte helpen om het spul op de kant te krijgen en af te voeren. Ook ruimen ze de oevers en de omgeving van het kanaal op.

Dat gebeurt vanaf 9.00 uur vanuit het centrale punt, op het parkeerterrein van Brandweer Raalte. Ook Waterschap Drents Overijssels Delta en Bij Lampe werken mee. Gemeente Raalte en de gemeentewerf zorgen dat er prikstokken, grijpers en vuilniszakken beschikbaar zijn. ROVA neemt het zwerfvuil deze zaterdag gratis in ontvangst. De afsluiting rond 13.00 uur op het terrein van Bij Lampe.

Bukoefeningen

“Alles wat soms achteloos wordt weggegooid, waait weg, zwerft rond en komt uiteindelijk in onze wijken en de open wateren terecht. Zaterdag is de kans om heel Raalte schoon te maken. Iedereen kan meedoen en meehelpen. Wijk- en buurtverenigingen, inwoners met een prikstok, zelfs sportievelingen die het hardlopen combineren hun hardlopen met bukoefeningen”, tipt Ralph Mulders van Lionsclub Raalte.

“Hoe mooi zou het zijn als we de viering van Raalte 900 jaar kunnen beginnen met een schone lei, een schoon dorp, een schone wijk en een schone straat?”, aldus Mulders. Daarom roept hij mede namens Raalte 900 iedereen op om mee te doen. “Wandel of fiets je komende zaterdag door je wijk? Neem dan het zwerfafval mee. Iedereen kan het tot 13.00 uur inleveren bij de Lions op de parkeerplaats van de Brandweer. Of laat via raalte@lions.nl weten wat je allemaal gevonden hebt.”

 

 

 

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.

Ook interessant

Sorry, geen nieuws gevonden