Leylijn Labyrint Luttenberg  

In het bos op de Luttenberg bevindt zich sinds augustus een labyrint, het eerste openbaar toegankelijke in Salland.

Interessant? Deel het artikel

persbericht

Sinds augustus 2021 ligt er in Luttenberg een labyrint gebouwd van veldkeien. Elke geplaatste steen vormt met alle andere stenen samen een uniek patroon. Het Labyrint is gelegen in het bos op “De Luttenberg”. Door een groep enthousiaste mensen is dit labyrint gebouwd op een bijzondere plek. Dit is het eerste openbaar toegankelijke labyrint in Salland.

Wat is nu eigenlijk een labyrint?

Een labyrint is een eeuwenoud symbool, dat al sinds 4000 jaren wordt gebruikt in diverse culturen over de gehele wereld. Kenmerkend voor een labyrint is dat er altijd een pad via wendingen naar het centrum loopt en weer terug.

In een doolhof raak je de weg kwijt, in een labyrint vind je juist je weg

Het lopen van een labyrint kan als metafoor voor je eigen levenspad worden gezien. Dit Leylijn labyrint Luttenberg is bijzonder, omdat het is aangelegd op een plek waar leylijnen elkaar kruisen. Een zogenaamde krachtplaats. Het gebouwde labyrint is geïnspireerd op het labyrint gelegen in de kathedraal van Chartres te Frankrijk.

De website voor het labyrint is nu ook online!! Hier kun je nog veel meer informatie vinden over dit unieke project.

Interessant? Deel het artikel

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Meer over

Ook interessant

Sorry, geen nieuws gevonden

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.