Leo van Krukkert: Samen Sterk Luttenberg wint Overijsselse Kern met Pit prijs

Vorig jaar won Samen Sterk Luttenberg de Overijsselse Kern met Pit Prijs.

Interessant? Deel het artikel

Samen Sterk Luttenberg 01

In 2018 bestond Luttenberg 700 jaar. Er werden in dat jaar zeer veel evenementen georganiseerd waaronder een muzikale Top700. Hoewel de leden van het Top700 team zelf ook aan diverse andere activiteiten deelnamen en de voorbereidingstijd krap was, werd er uiteindelijk toch een dijk van een 5 dagen durend evenement neergezet. En … het smaakte naar meer. Maar elk jaar een Top700 zou in onze ogen te veel van het goede worden. Het publiek zou er te snel op uit gekeken raken en het kost bovendien erg veel tijd als je het goed wilt doen.

In 2019 organiseerden wij daarom, als een soort van intermezzo naar 2020 toe, een alternatief, een avondvullende muziekkwis. We waren daarna al weer bezig met de voorbereidingen voor de 2de Top700 toen corona kwam. Tja, wat nu?

Erik Hogeboom, één van onze D.J.’s en technici, kwam toen op het idee om een evenement te organiseren dat ons Luttenbergers samen moest verbinden zodat in de moeilijke coronatijd mensen steun en troost van elkaar zouden ervaren. Het werd een gedenkwaardige uitzending met de gebroeders Blom die kwamen vertellen over het overlijden van hun vader Jos, met verhalen van zorgmedewerkers , middenstanders en mensen die zelf corona hadden gehad. De eerste Samen Sterk Luttenberg was geboren, al had het niet veel gescheeld of de radio-uitzending was niet doorgegaan. Elckerlyc was al helemaal ingericht en de studio opgebouwd toen we ’s avonds om 23.00 uur een dag voor de uitzending nog steeds geen groen licht van de Gemeente hadden. Er was onduidelijkheid over hoe de regels omtrent een corona- proof ingericht Elckerlyc eruit zouden moeten zien. Zelf waren wij hiervan wel overtuigd en dus zijn wij 9 mei ’s ochtends om 9.00 uur gestart met als een van de eerste gasten Burgemeester Dadema. Toen hij direct na zijn interview in Elckerlyc op zijn Facebookpagina schreef dat Samen Sterk Luttenberg perfect volgens de regels georganiseerd was viel pas bij ons de spanning weg.

In 2020 organiseerden wij onze tweede Top700, dit keer niet voorafgaand aan het door corona gewijzigde Luttenbergs Feest, maar tegelijkertijd. En ook dit werd een unieke happening. Zo werd het gatgraven live via tv de huiskamers binnengebracht en waren er mensen die hierdoor voor het eerst in hun leven dit oeroude Luttenbergse spektakel hebben gezien. Ook hadden we als D.J. onze afscheid nemende huisarts Ger van der Vlies.

Rond Oud & Nieuw naar 2021 toe organiseerden wij onze tweede Samen Sterk Luttenberg uitzending. Op oudjaarsdag werd teruggekeken op een bewogen 2020. Hierbij werden nare herinneringen symbolisch in de vuurkorf verbrand. Er konden plaatjes worden aangevraagd, groeten worden gedaan en de Razende Reporters waren wederom van de partij om met de bakfiets bloemetjes of wat dan ook van de ene dorpsgenoot naar de andere te brengen om elkaar zo een hart onder de riem te steken. En op nieuwjaarsdag keken we vooral – hoopvol – vooruit.

In dat jaar, 2021, organiseerde Samen Sterk Luttenberg een geldinzamelingsactie voor het Ronald MacDonaldhuis. Dit Homeride wielren- evenement was een initiatief van Ludo Zwakenberg. Eén van onze andere D.J.’s, Stefan Klein Koerkamp heeft hierop Samen Sterk Luttenberg benaderd voor ondersteuning. Er werd voor dit goede doel bijna €25.000,- ingezameld. O.a. door middel van een muziekbingo … zonder muziek!

Al deze uitzendingen kostten best veel geld m.n. vanwege het inhuren van professionele apparatuur en streamingsdiensten. Om de pot aan te vullen hebben wij ons daarom o.a. aangemeld bij de organisatie Kern met Pit. Zaterdag 22 januari was het dan zo ver: het Top700 team werd in Elckerlyc verwacht omdat wij een cheque in ontvangst mochten nemen vanwege de Samen Sterk uitzendingen, die hiervoor samen met 15 andere projecten geselecteerd was, boven tal van andere Overijsselse initiatieven.

Maar wat bleek ? Wij behoorden niet alleen tot de 16 beste Overijsselse projecten, Samen Sterk Luttenberg werd, via een live zoomverbinding, ook verkozen tot het aller allerbeste Overijsselse initiatief !! Wij waren echt flabbergasted en er haast een beetje ontdaan van. Want ooh jee … de waardering die hier uit spreekt geeft een fantastisch goed gevoel én energie. Dus hup, op naar het volgende evenement waarvoor wij het geld goed kunnen gebruiken; van 12 t/m 16 augustus vindt de 3de Top700 plaats en geloof ons … die word verrassend, veelzijdig én spraakmakend !!

Noe à zin àn !

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Meer over

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *