Leo van Krukkert: Raalter politiek negeert grootste partij

Als Luttenberger Leo van Krukkert NIET in de streektaal schrijft moet er iets bijzonders aan de hand zijn. Dat komt, omdat hij zich behoorlijk belazerd voelt door een deel van de Raalter politiek.

Interessant? Deel het artikel

GGD

Het vertrouwen in de landelijke politiek is bij menigeen al flinterdun of zelfs verdwenen, zoals eens te meer bleek uit het historische lage aantal stemmers bij de laatste gemeenteraadsverkiezingen.

Wil de Gemeente Raalte de landelijke politiek achterna en  het laatste restje vertrouwen van de burger definitief wegvagen? Veel mensen hebben het momenteel ongelooflijk moeilijk: financiële onzekerheid, een dreigende oorlog, coronamaatregelen die zwaar op het gemoed gedrukt hebben. Zij willen een snelle en serieuze aanpak van deze problemen, zonder politiek gefoefel.

Na deze verkiezingen bleef GemeenteBelangen de grootste partij qua aantal stemmen en kreeg Burgerbelangen net zoveel zetels. De partners van GB in de vorige coalitie CDA verloor een zetel en VVD bleef gelijk. Als verkenner/ informateur voor een nieuwe coalitie werd de burgemeester van Ommen, H. Vroom (CDA) aangesteld. Zijn coalitievoorstel luidde Burgerbelangen, CDA en VVD. Dus eigenlijk de oude coalitie, alleen werd GB ingeruild voor BB. Vroom is nu aan zet om deze nieuwe coalitie te realiseren.

Door deze vreemde handelswijze wordt nu zelfs in de lokale politiek het vertrouwen zeer ernstig geschaad. En dat op initiatief van dhr. H. Vroom die het volgende nota bene in zijn portefeuille heeft: “Promotie, (strategische) communicatie en BURGERPARTICIPATIE (coördinatie proces Ommer akkoord).”

De vraag die dit alles oproept is of dhr. Vroom de belangen van de grootste partijen en haar electoraat, dat zijn dus doodgewone BURGERS DIE GEHOORD willen worden, voorop stelt? Of dat hij nog probeert te redden wat er te redden valt voor het in nood verkerende CDA?

Graag reageren!

 

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Meer over

1 reactie op “Leo van Krukkert: Raalter politiek negeert grootste partij”

  1. Avatar

    Er is maar heel weinig aandacht voor deze kwestie in de reguliere media, dus ik vraag me af of het electoraat uberhaupt op de hoogte is. Mocht dit in een grotere gemeente of stad gebeuren, dan ben ik ervan overtuigd dat de kranten er dan vol van zouden staan. De publieke opinie zou dan ook veel sterker naar voren komen. Ik schaam mij ervoor hoe dit proces in onze gemeente verloopt. We staan erbij en kijken ernaar. Dit kan niet de bedoeling zijn hoe politiek in dit land gevoerd wordt en als dit de manier is waarop we met elkaar omgaan dan schept dat weinig vertrouwen voor de komende jaren.
    Ik ben een trouwe stemmer, maar ik begrijp heel goed dat mensen het vertrouwen kwijt raken en in de toekomst niet meer gaan stemmen. In 2026 een opkomst onder de 50% in Raalte?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.