Lentekriebels: ruim je plastic op

Interessant? Deel het artikel

plastic

Loop eens door de verschillende ruimtes van je huis en kijk hoeveel plastic overal staat. Vermoedelijk is het vooral schrikken in de badkamer. Tientallen tubetjes met van alles en nog wat er in. Maar ook in de keuken zul je verteld staan wat een plastic overload je daar tegen komt.

Omdat de lente gepaard gaat met schoonmaakkriebels is het nu een mooie tijd daar eens grondig naar te kijken, er over na te denken. Een hulpje nodig? Kijk dan eens op deze site (app) waarmee je op plastic dieet kunt. Je gaat dan eerst op zoek naar jouw plastic footprint, leert meer over jouw PMI (jouw Plastic Mass Index) en je krijgt na verloop van tijd vast het gevoel dat je het roer om moet gooien. Ook in de badkamer: bedenk bijvoorbeeld dat alles wat je op je huid smeert (net als morfinepleisters) ook je lichaam intrekt. Zo gezond kan dat niet zijn…

De app neemt je mee naar alle kamertjes in je huis en geeft je overal verbetertips. Plastic het huis uit en niet meer er in laten komen!

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.