Leerlingen Carmelcollege geven Drostenkamp een exclusieve bloemenstrook

Leerlingen van het Carmel College maken Park Drostenkamp bloemrijker, biodioverser en een nog mooier wandelpark

Interessant? Deel het artikel

Schermafbeelding 2022-03-28 om 11.36.37

In het Raalter park Drostenkamp wordt een biodiversiteitsstrook aangelegd. Het is een samenwerkingsverband tussen het Carmel College Salland en de gemeente Raalte. Initiatiefnemer Peter Maatman, werkzaam bij het Carmel College als Instructeur Groen, vond het tijd worden de biodiversiteit in dat gebied te versterken en onder de aandacht te brengen.

“Deze zone wordt nu voornamelijk gedomineerd door gras en enkele loofbomen. Door samen met leerlingen van het praktijkonderwijs de strook in te zaaien met 1, 2 en 3 jarige inheemse bloemenmengsels en deze gezamenlijk te onderhouden, krijgt dit stukje Drostenkamp een aantal bijzonder nuttige functies toegewezen: ten eerste profiteert de natuur ervan, onder meer door het aantrekken van verschillende insecten, die hier voedsel kunnen vinden en de natuurlijke bestuiving bevorderen. Daarnaast is het betrekken van leerlingen uiterst zinvol. Maar ook voor de honderden bezoekers die door het park wandelen, zowel jong als oud, wordt het een levendige, kleurrijke bezienswaardigheid”.

Begin dit jaar zocht Maatman contact met de gemeente Raalte, met de vraag of zij openstond voor een dergelijk initiatief en na intern overleg heeft de gemeente hier goedkeuring voor gegeven.

(tekst gaat verder onder de foto)

“Na het ondertekenen van een ‘Groen Adoptieformulier’, hebben wij een strook van tweeënhalf bij twintig meter geadopteerd, die we voor een periode van 2 jaar mogen beheren”, aldus Maatman. “Om het project te kunnen uitvoeren, hebben we nog wel een aantal zaken nodig, waaronder twintig afrasteringspalen, circa vijftig meter glad draad, bloemenmengsels en informatiebordjes”.

Salland Zoemt

(tekst gaat verder onder de foto)

Salland Zoemt draagt dit project een warm toe en ziet het initiatief als een inspiratiebron om inwoners van Raalte te stimuleren zelf een dergelijke actie te beginnen. Als Sallandse Vlinderfotograaf en lid van Salland Zoemt ben ik al een kijkje wezen nemen, om samen met Peter Maatman de geadopteerde strook te bewonderen. Ik vind het een geweldig initiatief van Peter. Je kunt zien dat de locatie strategisch is uitgekozen. De strook is gelegen aan het wandelpad, tegenover de entree van het Carmel College, om een zo breed mogelijk publiek te bereiken. Ik kan niet wachten om de eerste vlinders daar waar te nemen en ga zeker in de gaten houden welke soorten er hier gaan neerstrijken.”

“Vlinders zijn inmiddels al actief. Op de foto hieronder alleen maar vlinders die ik de afgelopen dagen fotografeerde!”

Interessant? Deel het artikel

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Meer over

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.