Ledfoot vrijdag 10 mei in het Holstohus Olst

Tim Scott McConnell (ook bekend als Ledfoot) is een Amerikaanse muzikant en songwriter die al drie decennia in Noorwegen woont. Begonnen in 1980 als lid van The Rockats toen hij nog een tiener was, neemt hij halverwege de jaren '80 twee soloplaten op voordat hij medeoprichter wordt van The Havalinas, waarmee hij ook twee albums uitbrengt en Bob Dylan ondersteunt op zijn 'Oh Mercy' wereldtournee.

Interessant? Deel het artikel

Ledfoot © P.C. Homburg
Ledfoot © P.C. Homburg

Op 10 mei speelt Ledfoot tijdens zijn allereerste bezoek als Ledfoot in Nederland in de Theaterzaal van het Holstohus in Olst tijdens een intieme en intense luistersessie.

Sheena Easton en Bruce Springsteen

In 1984 covert Sheena Easton het nummer Swear van Ledfoot voor haar album ‘A Private Heaven.’

Zijn solonummer ‘High Hopes’ uit 1987 wordt tweemaal gecoverd door Bruce Springsteen, aanvankelijk voor de B-kant van een single uit 1996 en opnieuw voor wat de titelsong wordt van het gelijknamige album uit 2014, dat nummer één wordt in zowel de VS als het VK.

Tussen die boosts van The Boss door begint McConnell met het opnemen van een zeer onderscheidend genre wat hijzelf Gothic Blues noemt onder de naam Ledfoot vanuit zijn basis in de Noorse bossen.

Grammy Award

Sinds 2007 brengt hij onder deze naam zes albums uit. Zijn dik bespannen 12-snarige akoestische gitaar, bespeeld met een koperen schuif en stompbox, dienen als begeleiding bij zijn verweerde stem, hij klinkt rauw en oprecht. Ledfoot wint twee keer de Spellemann Award (Noorse Grammy) in de categorie Blues, onder meer voor zijn meest recente opname, ‘Cofffin Nails’ uit 2022.

Nieuw album

Zijn prachtige zevende album, ‘Outsiders’, bestaat uit negen zelfgeschreven nieuwe nummers en voor het eerst wordt hij als Ledfoot begeleid door een volledige band.  De  plaat opereert in een breder muzikaal spectrum, zij het nog steeds geworteld in zijn 12-snarige klank.

Moeiteloos glijdend tussen nummers die doen denken aan Johnny Cash, Gram Parsons, Bruce Springsteen en zelfs Mink DeVille, wordt ‘Outsiders’ in slechts vier dagen opgenomen in Studio Nyhagen op het platteland ten noorden van Oslo en de resulterende ‘live-vibe’ getuigt van werkelijk geweldige muzikaliteit.

Een eerste single van het album, ‘I Do Believe’, is onlangs uitgebracht, waarbij Ledfoot eenvoudig maar cryptisch over het nummer zegt: “Sommige mensen geloven in hemel en hel. Wat mij betreft: zien is geloven en ik heb er echt maar één gezien.” ….in de hel…. Geloof ik echt.”

Wanneer

Vrijdag 10 mei. Aanvang: 20:30 uur

Locatie

Theaterzaal Holstohus
Jan Schamhartstraat 5
Olst

Tickets

In de voorverkoop € 12,50 via www.uthuus.nl. Aan de kassa € 15,00

 

Meer info via deze link www.uthuus.nl

 

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.