Leden voor adviescommissie gezocht

Winst Goed Veur Mekare wordt duurzaam ingezet.

Interessant? Deel het artikel

Natuurwerkdag_Noordmanshoek10

Zonnepark Noordmanshoek in Wijhe ‘draait’ sinds vorig jaar en geeft sinds de zomer van 2022 opbrengsten. Vanaf het begin, in 2018, wil de energiecoöperatie Goed Veur Mekare U.A. (GVM) de een deel van de verdiensten via een Duurzaamheidsfonds terugsluizen naar onze gemeenschap.

De jaarresultaten van 2022 maken het mogelijk het Duurzaamheidsfonds in 2023 voor het eerst echt te vullen. GVM is aandeelhouder in Zonnepark Noordmanshoek en deelt daarom in de winst van het park. Over de bestemming van die winst kunnen de leden van Goed Veur Mekare dit voorjaar beslissen en dus ook over hoeveel geld naar het fonds gaat. Het bestuur doet daarvoor een voorstel aan de ALV.
Het Duurzaamheidsfonds is bedoeld ter ondersteuning van kleinschalige initiatieven in de gemeente Olst-Wijhe en omgeving, die de duurzaamheid bevorderen. Een plan of activiteit kan worden ingediend door één persoon (gericht op anderen) of een groep of door organisaties, instellingen, stichtingen en verenigingen. Met het fonds wil GVM waarborgen dat de energiewinst terugvloeit in de lokale samenleving en kan worden geïnvesteerd in duurzame plannen en initiatieven.
Bij het Duurzaamheidsfonds hoort een reglement met uitgangspunten, criteria en een wegingskader. Een grote rol is weggelegd voor de adviescommissie Duurzaamheidsfonds. Deze commissie van drie leden beoordeelt de ingediende plannen, geeft die een rangorde en adviseert het GVM-bestuur over de verdeling van het fondsgeld in dat jaar. Goed Veur Mekare zoekt nu kandidaten voor deze adviescommissie.
Heb je belangstelling voor de adviescommissie, dan zien wij je reactie – bij voorkeur met motivatie – graag tegemoet via secretaris@goedveurmekare.nl. Meer informatie over het fonds, de achtergronden en de voorgenomen werking is te vinden op www.goedveurmekare.nl

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *