Last minute kerstpakketten bij boerderijwinkel Overesch

Had je nog geen tijd om de kerstpakketten voor 2022 te bestellen? Of ben je gewoon nog niet de juiste pakketten tegen gekomen? Geen paniek! ecowinkel Overesch in Raalte heeft de oplossing.

Interessant? Deel het artikel

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Wij weten, de zoektocht naar een bijzonder kerstpakket is altijd weer een hele klus. Overesch heeft een smaakvol antwoord. Wij verzorgen (h)eerlijke biologische kerstpakketten en relatiegeschenken met verse streekproducten voor elke gelegenheid. Graag helpen wij jou met het samenstellen van een lekker kerstpakket en pakken het feestelijk voor je in.

Een op maat samengesteld pakket is een bijzonder cadeau dat eruit uitspringt. Hiermee worden de feestdagen lekker, verrassend en ook nog eens duurzaam. Geniet van de kerst, maar vooral van de tijd met elkaar en de prachtige natuur.

(Tekst loopt door onder de afbeelding)

 

Maak ’t bijzonder, maak ’t duurzaam!

Meer weten? Kom langs in de winkel of maak een afspraak via winkel@overesch.nl of 0572 – 391674.

Studenten van Universiteit Wageningen op bezoek

Afgelopen zaterdag hadden wij bezoek van een groep studenten van de Wageningen universiteit. Zij zijn lid van de vereniging boerengroep en waren bij ons om zich te laten informeren over de biologische landbouw. Uiteraard hoorde daar ook een excursie over het bedrijf en het knuffelen van een paar biggetjes bij.

(Tekst loopt door onder de afbeelding)

 

 

Kookworkshop ‘vegetarisch kerstmenu’ – vrijdag 9 december

Hoe kook je een echt lekker vegetarisch kerstmenu? Dat leer je bij ons. Meld je nu aan!

Wie aan kerst denkt, denkt aan veel vlees. Want ja, zo kennen we kerst nou eenmaal. Maar wil je dit jaar je familie en vrienden eens verrassen met een Kerstmenu vol overheerlijke vegetarische pronkstukken? Of heb je misschien een (aantal) vegetariër(s) onder je gasten en wil je juist een menu op tafel zetten, dat voor iedereen lekker en compleet is? Denk niet langer na en geef je op voor deze inspirerende kerst-kookworkshop!
Aanmelden kan op onze website nog tot uiterlijk dinsdag 6 december.

(Tekst loopt door onder de afbeelding)

Klik hier om je aan te melden

 

Recept van de week: Gevulde witlof met gehakt en groenten

Ingrediënten voor 4 personen:

Gehaktvulling:

  • 1 zak soepgroente
  • 1 eetlepel olie
  • 350 gram gehakt
  • Zout
  • Peper (vers gemalen)
  • 2 el tomatenpuree
  • 1 blik tomaten blokjes
  • 6 stengels oregano
  • 1 theelepel honing

Bechamelsaus:

  • 30 gram boter
  • 30 gram bloem
  • 200 milliliter groentebouillon
  • 200 milliliter melk
  • Nootmuskaat (vers geraspt)
  • 4 witlof
  • 8 plakjes spek
  • 50 gram geraspte kaas

Bereidingswijze:

Voor de gehaktvulling:
1) Verhit de olie in een grote koekenpan en bak het gehakt goed bruin. Breng op smaak met zout en peper. Voeg de tomatenpuree toe en bak kort mee.

2) Voeg de groenten toe en bak ze kort mee. Voeg de tomaten in blik toe en laat ze ongeveer 15-20 minuten zonder deksel koken. Spoel de oregano af, dep droog, hak 2/3 ervan fijn en voeg toe aan het gehakt. Breng de vulling op smaak met zout, peper en honing en laat afkoelen.

3) Verwarm ondertussen de oven voor op 200°C, hete lucht oven 180°C, gas mark 4.

Voor de bechamelsaus:
4) Smelt de boter in een steelpan, voeg de bloem in één keer toe en bak het mengsel al roerend ongeveer 1 minuut. Giet geleidelijk de bouillon en de melk erbij en roer stevig met een garde. Kook de saus ongeveer 10 minuten op laag vuur. Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat en haal van het vuur.

5) Maak het witlof schoon, spoel het af en scheid zorgvuldig 32 grotere bladeren. Gebruik de rest van de witlof elders (zie tip). Leg 2 witlofblaadjes op elkaar, giet er een beetje vulling in, leg er dan 2 blaadjes op als deksel en omwikkel ze voorzichtig elk met een plakje spek. Giet de helft van de bechamelsaus in een ovenschaal, leg de gevulde witlof erin.

6) Giet de rest van de saus als een brede strook over het witlof. Strooi de kaas over het witof. Bak ze ongeveer 30 minuten in een hete oven. Haal ze eruit en dien ze op met de resterende oreganoblaadjes.

TIP:
Snijd het overige witlof in reepjes, breng op smaak met olijfolie, zout, peper en een snufje suiker en serveer als salade bij het gebakken witlof.

(Tekst loopt door onder de afbeelding)

 

Eet smakelijk!

Meer kookinspiratie?

Neem dan een kijkje in onze receptenbibliotheek.

 

Winterwandeling: Rico’s Foundation Cambodja – zondag 11 december

 

 

 

 

 

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.